Покупкопродажба на моторни превозни средства

покупкопродажба на моторни превозни средства

Закупен на пазара

Добре е колата да е купена от приятел. В този случай можете да сте сигурни, че той е точно в състоянието, описано от собственика. Но ако автомобилът е закупен на пазара, тогава просто е необходима щателна проверка. Първата процедура официална. Покупкопродажба на моторни превозни средства. Хареса ви колата, уреди цената. Между другото, ако цената е подозрително ниска, тогава трябва да има причини за това. Най-вероятно автомобилът е или откраднат, или възстановен след сериозен инцидент повреден. Попитайте продавача за документите за колата и вижте дали има заличавания, корекции и петна, покриващи текста. Ако колата е внесена от чужбина, проверете дали в листа с данни има митническа марка, забраняваща отчуждаването на автомобила за две години.

Покупкопродажба на моторни превозни средства

Следващата стъпка е да проверите номерата на каросерията и двигателя, посочени в информационния лист с маркировките на автомобила. Добре е да сте разгледали автомобилите на приятелите си предварително, където са маркирани маркировките за различни модели. Покупкопродажба на моторни превозни средства. Един от начините да се фалшифицират номера на тялото е да се шпаклова и нарисува истинския, а фалшивият се нокаутира на ново място. Друг често срещан метод е промяна на стила на подобни числа, например 3 на 8 или 6 на 0. Номерата се запълват с шпакловка, нанасят се нови и се боядисват внимателно. По-трудно е да се идентифицира фалшификат, ако част от тялото с маркировка е заменена. В тези случаи се изрязва част от листа с номера и се заварява нов, фалшив, а ставите се обработват внимателно и се боядисват.

Сериозна катастрофа

Понякога маркираната зона е деформирана, но колата изглежда добре като цяло. Може да се окаже, че маркировката е взета от разбита кола и поставена върху открадната. Обикновено в такива случаи продавачът твърди, че колата е възстановена след сериозна катастрофа. Ако това е вярно, тогава продавачът трябва да има удостоверение от КАТ. По-добре е обаче да не купувате счупена кола, както поради технически причини, така и защото в бъдеще служителите на КАТ могат да имат подозрения относно произхода на автомобила. Рискувате да отделите много време за доказване на собствеността си. Често една кола се продава с фалшиво пълномощно. Не е неуместно да се уверим, че продавачът има право да се разпорежда с автомобила, който продава.