правила за паркиране

Терминология и повсеместните англицизми

Не забравяйте една проста аксиома – не е необходимо само шофьор на цистерна, за да може да паркира автомобила си. За всички останали правилата за паркиране са посочени в правилата за движение. Правила за паркиране. Подчинявайки се на модата за западната терминология и повсеместните англицизми. Ние няма да изоставим такова понятие като паркинг. Но в нашата законодателна рамка има и друг термин – паркинг. И ако шофьорите отдавна са разбрали разликата между проверка и проверка на превозно средство. То с определението паркиране и спиране те често имат затруднения. И така, спирането е най-просто казано спиране на движението с продължителност не повече от 5 минути. Правилата обаче не ограничават водачите до пет минути, ако това време не им е достатъчно за слизане качване на пътници или товарене разтоварване. Но ако дадено превозно средство струва повече от 5 минути и това няма нищо общо нито с пътниците, нито с товара, това вече е паркинг.

Правила за паркиране

Първо, нека разберем защо трябва да паркирате правилно. Доста често начинаещите шофьори и опитни шофьори смятат. Че всъщност няма значение къде е паркирана колата. Но след като паркирате правилно автомобила си. Първо ще намалите шансовете си за среща и комуникация с всички наши любими инспектори от КАТ и такива проблеми като глоба. На второ място, компетентното паркиране ще предпази колата ви от проблеми, като пътно произшествие без движение или механични повреди, причинени от особено недоволни пешеходци, които защитават правата си с радикални методи. Правила за паркиране. В 12-ия раздел на правилата за движение се посочва, къде можете да паркирате и къде това не може да се направи. От точка 12.1 можете да научите, че паркирането може да бъде организирано отстрани на пътя вдясно от пътя или в края на пътното платно.

Трамвайни коловози

Ако все пак искате да паркирате вляво, това може да стане само по пътища с една лента във всяка посока и без трамвайни коловози. Но обединението на паркирана кола и тротоар е обсъдено в раздел 12.2. Ако пътувате с велосипед, мотопед, мотоциклет и кола, тогава имате пълното право да паркирате автомобила си на местата, обозначени със знак за паркиране и един от знаците по-долу ето отговорът на често задавания въпрос – възможно ли е да се паркира на тротоара. Във всички останали случаи ще трябва да паркирате на свой собствен риск и риск. И, разбира се, съвестта.