правилна екипировка

Стартиране и шофиране

След като сте се научили как да потегляте уверено, можете да опитате да направите първото си шофиране с последователен преход към всяка предавка. В тази статия ще ви разкажем кога да превключите на други предавки и как да го направите. Правилна екипировка. Имайте предвид, че от техническа гледна точка превключване на предавките, работа с контроли. Управлението на движеща се кола е по-малко трудно от потеглянето. Всеки шофьор знае, че колкото по-ниска е предавката, толкова по-мощна е тя. Но в същото време по-бавна. Следователно, най-мощните предавки за стартиране и шофиране при ниски скорости са първи и заден ход. Когато са включени, двигателят върти колелата лесно, но не можете да развиете висока скорост върху тях двигателят ще работи при високи обороти, реве силно, но всичко това е безполезно – колата няма да ускори по-бързо от около 15 -20 км / ч. В същото време. Колкото по-ниска е предавката, толкова повече гориво изразходва двигателят.

Правилна екипировка

Следователно, след потегляне и малко ускорение, трябва да преминете на втора предавка – по-малко силна, но по-бърза. На него вече можете да достигнете скорост от 30-40 км / ч, за да превключите на трета предавка – още по-бърза и икономична, но по-малко мощна и т.н. След като започнете да шофирате първата предавка е включена, педалът на съединителя е напълно освободен. Правилна екипировка. Колата се движи с ниска скорост, като плавно увеличавате натиска върху педала за газ. Ускорете колата до скорост от около 20 км / ч. Имайте предвид, че ако натиснете педала на газта твърде силно. Автомобилът ще се дръпне напред, вероятно с приплъзване на гумата. Това е лошо първо, такова рязко увеличаване на натоварването на двигателя е нежелателно. Второ, това води до повишено износване на гумите и на трето място, това поведение на автомобила ще бъде изненада за вас, следователно няма да контролирате ситуацията на пътя.

Правилна екипировка

След като ускорите колата, извадете крака си от педала на газта и в същото време бързо но не рязко натиснете напълно педала на съединителя. Веднага след това преместете скоростния лост в положение на втората предавка, като го държите в неутрално положение за около една секунда, така че скоростта на предавките в скоростната кутия да се изравни. След това освободете педала на съединителя плавно, но в същото време доста бързо и в същото време увеличете подаването на гориво, като увеличите натиска върху педала на газта. В резултат на това скоростта на автомобила ще се увеличи и ще продължите да шофирате на втора предавка. Изминете известно разстояние на втора предавка, за да свикнете с новото си ограничение на скоростта и да се почувствате повече или по-малко уверени.