правилните чистачки

Предното стъкло на автомобил

Ако портиерът във вашия двор е решил да не премахва повече снега, тогава просто трябва да публикувате известие, че сте загубили златния си Breguet. И ако чистачките на вашата кола решиха да обявят стачка, тогава трябва да започнете да ги избирате. Правилните чистачки. И това трябва да се направи правилно. Чистачките на предното стъкло на автомобил или обикновените чистачки се различават само по цената и степента на промоция на марката. А по време на експлоатация нямат съществени разлики. За съжаление това е мнението не само на неопитни автомобилисти, закупили наскоро първата си кола, но и на много опитни шофьори. Разбира се, под солидната маркировка. Произведено в Германия може да има евтин наклонен фалшификат, но това не е единственият улов, който очаква купувача при избора на подходящ модел чистачки.

Правилните чистачки

Не бива да се подценява ролята на чистачките на автомобилите, тъй като моделите, които изпълняват по предназначение с високо качество. Не само издържат на теста дори и в много сурова зима, но също така позволяват на водача да открие препятствие на пътя навреме. Следователно предотвратява катастрофа и спаси живота на пътниците и пешеходците. Само абсолютната видимост ще ви позволи да заобиколите бум или дупка или незабавно да реагирате на нетърпеливо учениче, изтичало на червено. Правилните чистачки. Следователно, на избора на чистачки трябва да се даде известно време, като се обърне внимание на следните параметри. Понякога е достатъчна една чистачка на предното стъкло. Традиционно автомобилът е оборудван с две предни чистачки, но някои модерни модели са адаптирани за една или три чистачки наведнъж.

Показателите на висококачествените чистачки

Ако колата има задни чистачки, те също не бива да се пренебрегват. Тъй като при сурови метеорологични условия те ще осигурят по-ясна видимост и ще се превърнат в допълнителен коз за водача. Дължината на чистачките е важен критерий. Разбира се, един от показателите на висококачествените чистачки е площта на стъклото. Която те са в състояние да почистят от сняг, дъжд и капки мръсотия, но е погрешно да се предполага. Че за да се постигне очакваният ефект, е достатъчно за закупуване на най-дългите чистачки. Важно е да изчислите или тествате новата система предварително, като се уверите, че включените чистачки няма да се придържат един към друг. Класическата система от две чистачки с еднаква дължина все по-често се заменя с по-сложна, където чистачката от страната на водача е малко по-дълга.

Чистачка без рамка

Ефективността им се дължи на факта, че гумената повърхност прилепва много плътно към предното стъкло, поради което почиства и най-сериозните замърсявания, например капки течна мръсотия. Те са устойчиви на заледяване, нямат изкривявания и са практически безшумни. Съчетава предимствата на двата класически типа. Чистачка без рамка. Най-често срещаният тип крепежни елементи, които могат да бъдат закупени във всеки магазин или бензиностанция, е куката. За да закупите други видове, трябва да се свържете със специализирани магазини. Сред тях можете да изберете такива видове закрепване на чистачки като щик, подходящ за някои френски марки автомобили, широка кука за американски модели, странична скоба, бутон и страничен щифт.