Правилно измиване на автомобила

правилно измиване на автомобила

Почистване и измиване на колата самостоятелно

За всеки собственик на автомобил основният проблем в грижата за автомобила е почистването на интериора, което отнема най-много пари, усилия, време и нерви от най-нетърпеливите. Но салонът демонстрира отношението на собственика към колата му. Освен това всички искат колата да бъде не само удобна, но и уютна. Правилно измиване на автомобила. Почистване и измиване на колата самостоятелно. Ако решите да откажете помощта на професионалисти, които понякога искат сериозни суми трудно спечелени рубли за почистване, тогава нашите съвети за почистване ще ви бъдат полезни. Практиката показва, че най-проблемните места при почистване на интериора са мръсните килими, прозорците, които постоянно се мъглят, и таблото, което изглежда събира прах от цял ​​свят. За да се отървем от всички тези неприятни моменти, се нуждаем от кофа, много вода, автохимия, прахосмукачка и всякакви четки от плат.

Правилно измиване на автомобила

След като освободихме интериора на автомобила от всички предмети, които могат да попречат на почистването, ние събираме цялата мръсотия с прахосмукачка и след тази проста процедура пристъпваме директно към почистване на интериора, което трябва да се извършва изключително отгоре надолу. При почистване на интериора трябва да се използват специални продукти. Много хора използват домакински химикали, но това е фундаментално погрешно. Правилно измиване на автомобила. Е, не използвате препарат за миене на съдове за измиване на лицето или GOI паста за почистване на зъбите. Но дори и да решите да се спрете на специално оборудване, трябва да запомните, че всички те са направени на базата на вода, следователно, преди да ги използвате, трябва да ги разклатите, докато образуват пяна. Първо поглеждаме нагоре и започваме да почистваме тавана. Обикновено таваните са обшити с велур или винил.

Въздействащ прах

Новите модели често използват кожа за тапицерия и се почистват със същите почистващи препарати, използвани за винилови настилки. Винилът се почиства най-добре с твърда четка и пластмасов почистващ препарат. Велуровият таван се почиства с мека четка, която няма да допринесе за образуването на мъх. Измиването на картите на вратите се извършва по подобен начин. Следва ред на седалките. За да се избие прахът от тях и в същото време да не се праши цялата вътрешност, е необходимо да се постави влажна кърпа върху тях, върху чиято вътрешност ще се утаи вездесъщият прах. Почистваме велуровите седалки със специален продукт и след това ги подсушаваме. Кожените седалки също трябва да се почистват със специални продукти, но не забравяйте да третирате кожата с балсам в края на почистването.