превоз на камиони

Специално оборудване

Камионите също могат неочаквано да се развалят по пътя. Превоз на камиони. Характеристиките на тези превозни средства са такива, че водачът не винаги е в състояние да отстрани неизправността. Освен това камионите попадат в инциденти и те трябва да бъдат отстранени от пътното платно възможно най-скоро. Товарният евакуатор се различава от пътническия евакуатор едновременно по няколко параметъра. Мощност и в резултат на товароподемност, както и своите размери. Тъй като теглещият камион трябва да се справя с тежко оборудване, което е почти винаги обемисто, всички негови компоненти са увеличили якостта. Като правило той има специално оборудване – специален манипулатор под формата на кран, лебедка. С помощта на последния, машината може да извади колите, които са паднали в канавката, а манипулаторът може да се използва за частично или пълно натоварване на камиона на платформата.

Превоз на камиони

Днес по пътищата работят няколко типа товарни камиони. Подобна техника ще помогне да се сложи обърната кола на колелата, да се измъкне камион от канавка или снежна преспи. Платформата на пътната помощ от този тип може да бъде права или така наречената „счупена“. При използване на този тип техника за евакуация. Разходите за доставка на камиона до желаното място се намаляват поради факта, че няма нужда да се използва отделен кран. Теглещи камиони с възможност за теглене на камиони по метода на твърдата теглич. Тази техника се използва, ако шасито на транспортирания камион не е повредено и повредата се състои в неизправност на електроцентралата. Обикновено този теглещ камион работи с малки празни камиони. Пътна помощ с възможност за частично натоварване. Този тип техника се използва за транспортиране не само на камиони, но и на ремаркета и автобуси.

Пътна помощ с две лебедки

Когато се използва тази техника, закъсалият камион се слага по специални водачи на наклонена платформа с помощта на хидравлични или електрически лебедки. Този тип машина ви позволява да транспортирате дори натоварени превозни средства. Като правило за евакуация на специално оборудване се използват специални камиони с ниска рама. Превоз на камиони. Този тип камион – оборудване има различна товароносимост и размери. Дизайнът на такива пътни помощи осигурява надежден, удобен и в същото време безопасен транспорт. Тези машини са оборудвани с подсилено окачване на листови пружини, специален дизайн на рамката, увеличена товароподемност и подсилени спирачки. Някои модели позволяват да се поставят едновременно дори няколко единици специално оборудване на една платформа.

Специално оборудване

Специално оборудване – строително, пътно, военно или друго, обикновено освен голямо тегло, има и някои дизайнерски характеристики. По време на евакуацията му високо аксиално натоварване сериозно засяга платформата на теглещия автомобил. Така че центърът на тежестта на транспортираната машина трябва да бъде поставен възможно най-ниско. Така техниката по време на транспортирането й ще има най-стабилната позиция. В повечето случаи се евакуира изправно специално оборудване, което може да се движи независимо. Тогава за какво се използва теглещ камион? Има няколко причини за използването му. Независимо движение на машината в рамките на градската зона е забранено. Защото пътната настилка може да бъде повредена от коловози или закрепвания. Специално оборудване изобщо не е предназначено за самостоятелно шофиране по градските пътища. Защото има много ниска скорост на движение или твърде голямо тегло. Високите автомобили могат да повредят мостове с ниска височина, рекламни банери, хоризонтални светофари.