превоз на метални конструкции

Специфика на транспортиране на метални конструкции

Превоз на метални конструкции. За професионална транспортна компания транспортирането на метални конструкции по шосе е задача, която изисква следните характеристики. Прилагане на подходящ транспорт. Най-често се използват камиони, ниски товарачи, бордови полуремаркета. За най-дългите структури могат да се използват сложни многоплатформени структури. Включване на професионални монтажи и оборудване за закрепване към фиксиращи товари. Това са специалисти, които осигуряват надеждно и стабилно закрепване на метални конструкции на платформата или в корпуса с помощта на сапани и други устройства с необходимата якост. Равномерно разпределение на масата на обекта по оста. Това е важно изискване, тъй като претоварването на една от осите е не само нарушение на правилата за превоз на извънгабаритни товари, но и повишен риск от аварии и ускорено износване на оборудването.

Превоз на метални конструкции

Настоящите правила за превоз на метални конструкции по шосе всъщност представляват специален случай на превоз на извънгабаритни товари. Основни характеристики на стоманените конструкции са дълга дължина. Металните ферми и други продукти често значително надвишават стандартните 20 метра. В същото време разделянето на конструкцията на стандартни части най-често е непрактично или нерентабилно. Следователно е по-лесно да се транспортира сложен голям по размер обект, отколкото да се доставят отделните му части до строителната площадка. Значителна маса. Стоманените конструкции, използвани в строителството, могат да тежат над 40 тона, което изисква специални правила. Нестандартна геометрия, изискваща надеждна фиксация и специални подходи за управление на транспорта.

Правилно етикетиране

Металните конструкции се доставят със специални отразяващи подложки, които позволяват безпогрешно идентифициране на размера на продукта на тъмно. Осигуряване на адекватен контрол на превозното средство. Товарът трябва да бъде позициониран така, че да не блокира гледката и да предоставя възможност на водача да анализира ефективно ситуацията на движение. Ако такова разположение не е възможно например поради конструктивни характеристики, се използват други технически средства за осигуряване на общ преглед. Наблюдение на здравословното състояние на превозното средство и цялото оборудване за безопасност. По време на полета водачът редовно проверява изправността на оборудването за такелаж, сигналните устройства и друго необходимо оборудване. Преместването на големи стоманени конструкции е задача, изискваща подготовка. Трябва да се отбележи, че всички горепосочени характеристики са свързани конкретно със самия процес на транспортиране.

Подготовка на товара

Въпреки това, също толкова важен етап е подготовката, тъй като ако е необходимо да се премести многотонна метална конструкция с дължина няколко десетки метра, както времето, така и безопасността на операцията зависят от подготовката. Превоз на метални конструкции. Трябва да направите следната работа. Планирайте маршрут, като вземете предвид трафика, ширината на пътищата и рисковете от извънредни ситуации, свързани с транспортирането на извънгабаритен обект. Изчислете осовото натоварване на превозното средство и се уверете, че товарът отговаря на стандартите, приложими за пътищата, по които е положен маршрутът. Подгответе необходимите документи и получете разрешителни. По-специално, ако превозът е международен, погрижете се за разрешителни във всички страни, през които трасето преминава.