превоз на моторна шейна

Спецификата на товаренето и транспортирането на моторна шейна

Моторната шейна е специална по своя дизайн. Той има ски или писти, така че устройството за товарене на машината трябва да бъде оборудвано с грайфер за писти и ски релси. По време на процеса на зареждане трябва да използвате специални удължителни кабели, за да опростите процеса на зареждане от тротоара. При липса на силно закачване пистата ще се хлъзне и може да се провали. Превоз на моторна шейна. Рампата трябва да бъде закрепена към ръба на багажника, тъй като може да падне под тежестта на превозното средство. Всяка рампа трябва да бъде обезопасена поотделно, точките за свързване трябва да бъдат разположени извън рампите и лентите да бъдат фиксирани към всякакви пластмасови части. Необходимо е снегомобилът да се пренесе в каросерията на автомобила предварително. За шиповани писти трябва да се използва специална рампа.

Превоз на моторна шейна

Транспортирането на моторна шейна е сложно начинание. Не всички модели са компактни и леки. За да може транспортът да стигне до ново място без повреди, по-добре е да поверите транспортирането му на специалисти от съответните фирми. Ако решите да транспортирате снегомобила сами, прочетете внимателно нашите препоръки. Ако моторната шейна е малка, тогава тя може да бъде транспортирана в багажника или на покрива на автомобил. За извънгабаритни модели са подходящи камиони или автомобили с каросерия тип пикап. Подходящ и за транспортиране на моторна шейна и леко ремарке или микробус. Преди транспортиране страните подписват договор. След доставката на оборудването собственикът му трябва да провери безопасността и целостта му. Просто трябва да се обадите на съответната компания и да оставите заявка до диспечера, посочваща датата и часа на транспортиране.

Правила и документи за транспортиране на моторна шейна

За транспортиране на моторни шейни е необходимо специално оборудване. По-добре е да транспортирате устройства в ремаркета и на платформи. Ако такива платформи са отворени, тогава размерите им трябва да бъдат маркирани с подходящи знаци. Мощността на носителя трябва да съответства на теглото на моторната шейна. Най-тежката част от моторната шейна трябва да бъде монтирана над предната ос на носача. По време на транспортирането качеството на монтажа на моторни шейни трябва да се проверява няколко пъти. Съгласно правилата за транспорт, задната страна на ремаркето трябва да бъде сгъната назад.
Моторни шейни могат да се транспортират както на специални ремаркета, така и на ремаркета, специално проектирани за транспортиране на посоченото оборудване. Ремаркетата могат да бъдат отворени или затворени, а също така имат различни видове окачвания. За безопасно транспортиране е добре да се свържете с фирма, която се занимава с посочената дейност. Те разполагат с необходимо оборудване за извършване на товаро-разтоварни операции , както и със специални превозни средства.

Транспортиране на моторна шейна в пикап на специална платформа

За транспортиране на едно или две превозни средства ще бъде достатъчна платформа с двоен тип, подходяща за каросерии с размер около 2-2,5 метра. Съвсем лесно е да инсталирате платформата в тялото, основното е да осигурите надеждното й закрепване с помощта на винтови връзки, които са фиксирани върху закрепващите пръстени. Благодарение на хидравликата се извършват повдигане и спускане и акумулаторът на платформата се зарежда, докато автомобилът се движи от бордовата си мрежа. Превоз на моторна шейна. Платформата се управлява от дистанционното управление. Той има вградени диодни лампи, които осветяват пътя през нощта. За да се предотврати подхлъзване, платформата е оборудвана със специални Super Glides. Пътеките са фиксирани върху тях плътно, което гарантира безопасно транспортиране. Дължината на платформите може да се регулира в зависимост от размерите на превозваните превозни средства.