превоз на мотоциклет

Как да транспортирам мотоциклет в превозното средство

За доставка можете да използвате различни средства. Микробусите, микробусите – товарни модели са напълно готови за превоза. Пътническите могат лесно да бъдат трансформирани за доставка на мотора чрез демонтиране на седалките. Ниската товарна височина ви позволява лесно да го транспортирате безопасно на всяко разстояние. Плюс – оборудването е защитено от кражба, метеорологични условия, случайна загуба поради падане. Как да транспортирате мотоциклет с пикап. Дори с късо тяло, можете да доставите оборудване, ако поставите задното колело на отворена страна, което има голям запас на безопасност. RWD пикапите имат ниска товарна височина и са лесни за превоз. Когато планирате доставка, трябва да оборудвате автомобила със специални стойки. Превоз на мотоциклет. За да сте сигурни, че автомобилът остава неподвижен. Това са фиксиращите ремъци и капана на предното колело.

Превоз на мотоциклет

Как да транспортираме правилно мотоциклет? Основни методи и препоръки. Как да транспортирам мотоциклет в превозното средство. Как да транспортирам мотоциклет до друг град с ремарке. Аварийна кола. Външна платформа. Как се транспортират мотоциклети от транспортни компании. Частично натоварване. Фиксиране на мотоциклета по време на транспортиране. Транспортирането на мотоциклет е важен проблем за собствениците им при спешна нужда от преместване на превозни средства. Целите са различни: покупка или продажба, ремонт, пътуване на дълги разстояния. Рядко шофьорът решава да закупи специални устройства за доставка. Трябва да търсим варианти, които да гарантират безопасността на автомобила по пътя. Решението е логистична услуга за транспортиране на мотоциклет с кола . Предимства – има специални системи за закрепване, имотът е застрахован. В зависимост от разстоянието до местоназначението, теглото на мотора, се избират различни методи за транспорт.

Превоз с ремарке

Как да транспортирам мотоциклет до друг град с ремарке. Възможност за доставка на няколко или един модел. Можете да закупите леко ремарке, което ви позволява да транспортирате оборудване до 750 кг, разрешено е за категория В. Модификациите са удобни за товарене, имат ниска рама. Характеристика – ще трябва допълнително да закупите тента, за да покриете мотора от мръсотия, трудно е да се маневрира. Според правилата за транспортиране на мотоциклети е допустимо да се доставят в странично ремарке на велосипед, някои инсталират специална платформа. Минус – опция за преместване на леки модели скутери. Тежката екипировка ще провокира неправилно разпределение на масата, има риск от преобръщане по пътя. Цената за транспортиране на мотоциклети с това превозно средство е по-висока, тъй като се изисква в екстремни, непланирани ситуации.

Външна платформа с теглич

Повреда, авария, спешна нужда – теглещият автомобил ще пристигне на посоченото място. Транспортът може да бъде със специални стойки за велосипеди, тента. По-често моторните превозни средства са фиксирани зад кабината на водача. Монтажът на теглича е начин за транспортиране без използване на багажник на автомобил. Колко струва транспортирането на мотоциклет по този начин, зависи от вида на платформата, закупена или направена от вас сами. Може да е голям, да побере няколко леки велосипеда или един тежък.
Платформата е инсталирана на мястото на теглича, което ще ви позволи да транспортирате ендуро, пит байк, скутер точно зад колата. Водачът трябва да гарантира – видимост на регистрационния номер. Добра работа на осветителни устройства. Надеждно закрепване на платформата. Платформата може да се монтира и пред автомобила, това е по-труден вариант, не всеки шофьор може да се справи.

Недостатъци на превоз на мотоциклет

Недостатъци. Не се препоръчва да се транспортират тежки модели с дълга основа – по пътя моторът е под ъгъл, течности текат. Опасност за трансмисията.
Трудно за маневриране по неравна писта. Има голям риск от повреда на мотора. Техниката не се препоръчва за пътуване на дълги разстояния. Фиксиране на мотоциклета по време на транспортиране. Ако решите да се откажете от услугите на логист, предстои трудна задача – да създадете система за фиксиране, която да гарантира. Капан за колела – инсталиран в задната част на пикап, микробус, ремарке. Конструкцията се завинтва към пода, вътре се поставя колело и се фиксира. Могат да бъдат закупени различни модификации на капани. Най-простото е извита тръба, която повтаря формата на колелото, има риск от огъване на спирачните дискове. Въжетата са надеждна фиксация, без която е трудно да се осигури неподвижност. Коланите са опънати така, че да не позволят на техниката да падне настрани.
Странични стойки – колелото опира до ъгъла на тялото, придърпва се с колани към стойката, предотвратявайки търкалянето му.