превоз на сладкарски изделия

Изисквания за транспорт и опаковка

Шоколадовите лакомства, бонбоните, блатовете и хрупкавите бисквитки могат да продължат по-дълго от нетрайните кремообразни сладкиши. Но това не означава, че те могат да пътуват в товарния отсек на автомобила в продължение на няколко дни. Имайки предвид условията за правилно транспортиране, трябва да се обърне внимание на опаковката. Превоз на сладкарски изделия. Производителят избира опаковката или контейнера, където ще се съхраняват сладките. За доставка на сладкарски деликатеси се използват картони, пластмасови съдове, контейнери. Видът на опаковката зависи от спецификата на сладкарницата. Нека да подчертаем основните изисквания към превозното средство, използвано за доставка на сладкиши – идеално чисто тяло. Оптимално ниво на влажност. Контрол на температурата. Забрана за превоз на товари с други спецификации.

Превоз на сладкарски изделия

Транспортирането на продукти от сладкарски фабрики изисква компетентна организация, спазване на правилата и условията на транспортиране. Кремовите торти, желета, кифли, маслени торти са продукти, които имат ограничен срок на годност. Такива сладки трябва да запазят външния си вид, вкус и следователно да се транспортират при определен температурен режим. Доставката на сладки продукти трябва да бъде организирана по такъв начин, че печените стоки да достигнат свежи до рафтовете на супермаркетите и потребителските маси. Сладките лакомства със сметана се съхраняват не повече от три дни, така че сроковете за доставка не трябва да се забавят. Такива стоки трябва да се продават в деня на производството. Забранено е транспортирането на всякакви десерти без подходяща опаковка.

Оптимална температура

Индикаторите за влажност и оптимална температура се избират индивидуално, като се вземат предвид видът на храната, сезонът, дължината на маршрута. Повечето сладкари се транспортират в специални вагони. Такива машини са оборудвани с хладилно оборудване, което поддържа дадено ниво на температура и влажност. Охлаждащите агрегати поддържат постоянно необходимия температурен режим. Сладкарски изделия, които не изискват специални условия и специални ограничения, могат да се транспортират с обикновени камиони, автомобили с тенти. Изпращащата страна е длъжна да осигури прилични условия за доставка, а получаващата страна е длъжна да се увери, че пратката на стоките съответства на декларираното качество. За това подателят внимателно избира фирма, която предоставя логистични услуги. Ако не е възможно да се доставят кремови десерти в охладени камери, се използва бързо замразяване. Ако планирате да доставяте рула, кремообразни торти или бисквити на големи разстояния, не можете да правите без хладилни контейнери.

Температурен режим

Неспазването на температурния режим ще повлияе на състоянието на шоколадовите продукти, причинявайки размножаването на микроорганизми, причиняващи заболявания. Крехките вафли и бисквити се транспортират в малки гофрирани кутии. Торти с масло, кифлички и кифли от брашно са опаковани в пластмасови или картонени кутии. Какви нюанси се вземат предвид по време на товаренето и прехвърлянето на сладките. За товарене използвайте средства за малка механизация и ръчно зареждане. Тегловният продукт трябва да се транспортира в гофрирани кутии, които се монтират на специални палети. Товарът на парчета се побира плътно в малки контейнери. Много шоколад трябва да се поставят в кутии от 12 бара. Опаковането на торти забранява складирането на стоки. Ако това правило не бъде спазено, сладките могат да се деформират. За да се избегне разваляне, промените във външния вид са прибегнали до използването на товарни отделения с рафтове. Сигурното прилягане помага да се избегнат повреди по време на шофиране.

Етапи на разтоварване

На етапа на разтоварване на превозни средства е необходимо да се провери не само документацията, но и появата на сладкиши. Превоз на сладкарски изделия. Продавачът се уверява, че сладкарските изделия са в пазарно състояние и са в невредима опаковка. Разтоварването на тестени сладки, шоколадови лакомства, печене трябва да става възможно най-внимателно. Всички невнимателни движения, механични повреди, случайни удари могат да развалят представянето на къдрави торти или торти. След като се уверите, че продуктите са в отлично състояние, проверете придружаващата документация.