превоз на тежки товари

Трудности при транспортирането на стоки

Каква е трудността при транспортирането на стоки с обемни превози? На първо място, трябва да се отбележи, че не всеки път може да издържи на такова тегло. Така че логистиците трябва да определят ясен маршрут, преди да започнат пътуване, по който е позволено да се движат големи автомобили. Вторият проблем е получаването на специално разрешение за доставка на обемисти стоки. За целта е достатъчно само да се свържете с органите за движение в началната точка на пътуването. И ако маршрутът ще бъде положен по магистрали, трябва да посетите и съответния орган. Ако пътните власти дадат разрешение за транспорт, нашите специалисти отиват в КАТ за пропуск, който дава право да се движи транспорт заедно с голям товар. А има моменти, когато те изискват и допълнителни разрешителни от управителите на мостове, железопътни линии, електропроводи и други изкуствени конструкции. Превоз на тежки товари.

Превоз на тежки товари

Какво трябва да знаете? Всяко лице, дори не свързано с превоз, знае че използването на големи превозни средства, особено големи товари с тегло 10-15 тона или повече усложнява до известна степен транспортния процес. Ето защо в нашата компания служителите се опитват да намерят най-добрия вариант за процедурата. И навсякъде, където е възможно да се използва малък камион, ние със сигурност ще го използваме. Но има моменти, когато извънгабаритни или дълги товари просто не могат да бъдат транспортирани без използването на професионална техника. В такава ситуация се опитваме да поемем колкото се може повече от проблемите. Като цяло квалифицираните служители на спедиторската компания се справят със задачата да координират всички подадени разрешителни за срок до 10 дни.

Документи за превоз

Понякога подобни въпроси могат да отнемат около месец. В изключително редки случаи, съгласно законодателството, превоз с професионална техника трябва да бъде придружен от конвой от патрулни коли на КАТ или прикрити автомобили. Но всичко това е необходимо само когато камиона с платформата има дължина над 24 метра или широчина над 3,5 метра. Друга възможност, когато камиона трябва да бъде придружен от превозни средства, е необходимостта от промяна на организацията на движението по пътя. Служители на КАТ ще ви придружават само ако дължината му надвишава 30 метра, а ширината му е 4 метра. Експертите ще изберат за вас най-добрия начин за доставка на товара, като вземат предвид времето, обема, вида на товара и другите му характеристики. И те ще предложат, ако е необходимо, допълнителни услуги или помощници. Товарачи, спедитори, опаковане на товари, събиране на придружаващи документи и др. Освен това много компании ще ви дадат отстъпка при първия контакт или, обратно, ако станете редовен клиент.