прегряване на двигателя

Температурни сензори

Помислете колко често обръщате внимание на температурния сензор по време на пътуването си? Но това е много важно. Прегряване на двигателя. Опасната зона обикновено е маркирана в червено. обикновено над 100 градус. Сигнал, че двигателят е прегрял, са потоци пара, които изригват изпод капака. И най-често те са придружени от неприятна миризма на варен антифриз. Ако това се случи изведнъж, тогава най-разумното е незабавно да спрете и охладите колата. Защо? Защото, когато антифризът заври, температурата на парата се повишава с огромна скорост. Само една минута шофиране в това състояние може да деформира главата на цилиндъра или да заключи буталната система. Всъщност прегряването е лесно да се избегне и струването на стотинка е предотвратяването му. Предпазителят може да се повреди – предпазители, релета и температурни сензори. Какво точно не функционира може да се изчисли с помощта на метода на елиминиране.

Прегряване на двигателя

Ако подозренията падат върху температурния сензор, тогава проводниците се изключват от него и се затварят директно. Прегряване на двигателя. Ако вентилаторът не спре да работи, тогава сензорът вече не функционира и трябва да бъде заменен. Ако това не помогне, релето е изключено от веригата. И така докато не бъде открита нефункционираща част. Изключително рядко е, но е възможно вентилаторът да се повреди. В този случай трябва да преминете направо към тях. обслужване. В същото време, докато шофирате, трябва внимателно да наблюдавате стрелката, показваща температурата на двигателя. И щом температурата наближи критичната, веднага е необходимо да спрете и охладите двигателя. И така по целия път. Труден и скучен, но много по-евтин от основния ремонт на двигателя.

Влошаването на състоянието на автомобила

Понякога термостатът се забива, когато е затворен, и антифризът минава покрай радиатора. По-добре е да смените такъв термостат. Най-общо казано, най-добре е да извършвате диагностични операции възможно най-често в зависимост от влошаването на състоянието на автомобила и да се справяте с неизправности, стига да не са причинили големи щети на автомобила. И не забравяйте да разгледате нещо повече от скоростомера. Останалите сензори на панела също са необходими по някаква причина!