предимства на влекачите

Намаляване на разхода на гориво

Модерните модели са оборудвани с дистанционно управлявани товарни кранове. В допълнение, за шасито за инсталиране на влекачи, като правило се използват модели, които имат висока маневреност. Способни да се движат свободно през затворените сгради и паркираните дворове и тесни улици. През последните години водещите европейски компании за влекачи продължават да разработват по-усъвършенствани проекти. Отчитайки изискванията на техническите, правителствените и екологичните комисии. Cargotec, например, използва свой собствен етикет ProFutureTM върху машината си, за да обозначи устойчивостта на своя влекач Kalmer. По този начин производителят гарантира намаляване на разхода на гориво и емисиите на парникови газове. Подобна маркировка присъства на специално оборудване на Hiab. Това показва, че количеството на вредните емисии е намалено поради икономията на двигателя. Предимства на влекачите.

Предимства на влекачите

Саморазтоварващите се камиони са най-оптималната форма за кандидатстване за товарен транспорт. Разбира се, наличието на допълнително оборудване значително увеличава цената на цялата машина. Но собственикът на влекача със сигурност ще се възползва от повишената производителност. Какво обяснява популярността на влекачите? Този тип специално оборудване се появи на пазара преди повече от 10 години и продължава да печели уверено своя купувач. Системата за вдигане на куки е разработена специално за комунални услуги, които са оценили удобството на операциите по товарене и разтоварване. Например при премахване на контейнери за боклук, при почистване на територията или при доставяне на малък обем товар. Най-атрактивната характеристика на лифта обаче е ниската консумация на ресурси. Особено в сравнение с самосвалите, които отнемат много време за разтоварване и товарене. Сглобяването на сменяемите тела е бързо и ефективно.

Характеристики на монтаж и поддръжка

Два типа механизми се използват за безкраново разтоварване на съдържанието на тялото. Първата категория позволява бърз и систематичен монтаж на надстройката. Поради втория модел на механизма, камионът се реконструира само при извършване на сезонни работи или работа, свързана с големи обеми на товаро-разтоварни операции. Предимства на влекачите. Такива инсталации включват специални конструкции, които позволяват разпръскване на пясъчно-солеви смеси по зимни пътища, както и резервоари или бетонобъркачки. Всяко съвременно специално оборудване ще издържи дълъг период на безпроблемно обслужване на своите продукти само в случай на компетентна и внимателна експлоатация. Трябва да се спазват всички указания за поддръжка. Това ще ви позволи да избегнете непланирани ремонти, да намалите престоя и да поддържате оборудването в добро състояние за евентуална последваща препродажба. За камиони с влекачи се правят препоръки от отдела за техническа поддръжка.

Провеждате ежедневна проверка

Неговите експерти идентифицират редица ключови механизми, пренебрегването на които ще доведе до постоянни проблеми. Като пример, ключов компонент в лифтовете се нарича крайни превключватели, които са подложени на систематични външни напрежения. Всякакъв вид специално оборудване може да бъде разделен на няколко категории – малък, среден и висок. В допълнение, експертите добавят още няколко групи. Конструкции с ниско натоварване, както и кабелни подемници и товарачи на каросерията. На пръв поглед изискванията за поддръжка на всички категории на това специално оборудване не се различават помежду си. Интервалът на поддръжка трябва да се спазва стриктно. За да се избегне замърсяване и последващо запушване на хидравличните клапани, маслото и гресът трябва да се сменят редовно. Кабелните подемници имат свои собствени характеристики. Предимства на влекачите. Трябва да вземете за правило да провеждате ежедневна проверка на стоманени кабели в кабелни подемници, за да идентифицирате своевременно признаци на износване или „хапане“ на нишки. Тези действия ще осигурят безопасна и надеждна работа на целия механизъм.