приставки за багер

Избор на кофа

Изборът на кофа зависи от разглежданите задачи, от вида и силата на почвата, както и от необходимостта от разрохкване на земята. Специални устройства за удобно монтиране на приставки, наречени бързи съединители. Рипърите са използвали за разхлабване на трудни видове почва и изкуствена трева. Устройства за уплътняване, трамбоване, изравняване на повърхности. Дръжки и вилици, които правят възможно използването на багера като превозно средство за съхранение. Фрези за премахване на изкуствени пътни настилки (бетон, асфалт), които се използват при ремонт на пътни настилки. Инсталации за почистване на сняг, плугове, четки за почистване и събиране на отпадъци и други устройства, които ви позволяват да използвате багера като пътно оборудване. Хидравлични чукове за работа с материали с повишена якост – бетон или асфалт, замръзнала почва, скали и други твърди повърхности. Устройства за трошене на бетон и отстраняване на армировка от него. Приставки за багер.

Приставки за багер

Допълнително оборудване за багери се използва за изпълнение на различни задачи, свързани с товарене или изкоп. Несъмненото предимство на такива устройства е, че изобщо не е необходимо да се купува отделно скъпо оборудване за всеки вид работа. Прикачните устройства са много по-лесни и евтини за закупуване и по-нататъшна експлоатация, транспорт и съхранение. Обикновеният багер-товарач, ако е оборудван с допълнително оборудване, ще се справи с всяка задача. Той може да се справи с път, строителни работи, товарене и разтоварване в производството и т.н. В същото време сроковете на изпълнение на работата и тяхната себестойност са значително намалени. Прикачените файлове могат да бъдат разделени на няколко основни групи. Кофи за различни видове почви нормални или специално подсилени за скални образувания. Те включват кофи с голям обем, кофи за багер и кофи за трошачки.

Оборудване за товарене и разтоварване

Оборудване за товарене и разтоварване, грабване на товари (грайфери). Хидравлични бормашини, които са големи електрически бормашини. Те ви позволяват да направите кладенци за стълбове, подпори, пилоти и др. Когато избирате хидравличен чук за багер, трябва да обърнете внимание на някои фактори. Теглото на хидравличния чук не трябва да надвишава една десета от теглото на самата машина. Чукът не трябва да тежи повече от натоварената кофа. Необходимо е да се знаят точно свойствата на третираната почва. Необходимо е да се съотнесе мощността на помпата на основната машина и работното налягане на хидравличния чук. Хидравличната помпа трябва да може да осигури необходимата производителност на чука. Необходимо е да се вземе предвид съответствието между обема на работната течност, консумирана от чука, и мощността на помпата на машината В края на краищата, главата на чука зависи от помпата и несъответствието в показателите ще намали производителността и ефективността на работата.

Хидравличен чук

Хидравличният чук е специален механизъм, предназначен за смачкване на твърди материали и разбиване на горните слоеве на почвата. Чукът е монтиран на мястото на кофата и е свързан с хидравличната система на багера. Хидравличните чукове се продават в специализирани магазини. Различните видове се различават помежду си по тегло, ниво на шум при работа и мощност. На съвременния пазар на тракторно оборудване има два вида хидравлични чукове – отворени и затворени. Разликата между тях е, че затвореният има специално защитно устройство. Което намалява отрицателното въздействие на вибрациите върху водача на трактора и върху самия багер и ви позволява да намалите нивото на шума по време на работа. Когато избирате чук, е необходимо да вземете предвид вида багер, на който ще бъде монтиран чукът, и вида скала, с която ще работи.