производители на минни камиони

Производители на минни камиони

Благодарение на помощта на колегите си дизайнери, братя разработиха и сглобиха практически първия в света минен самосвал, т.е. камион за решаване на конкретни проблеми. А не универсално шаси, което правеха повечето производители на камиони по света в онези години. Колата изглеждаше неудобно. Но основните й характеристики се различаваха значително от съществуващите подобни автомобили. Производители на минни камиони. Тялото беше с необичайна форма на кофа със задно разтоварване, над кабината на водача подобие на защитен козирка, колела с различен диаметър. Отличителна черта на кариерата беше способността му за бягане.

Производители на минни камиони

Говорейки за самосвали, ние си спомняме, на първо място, БЕЛАЗ. Гиганти от беларуски произход винаги са били гордостта на съветската автомобилна индустрия. С всеки нов модел тяхната товароносимост и размери нарастваха и днес се произвежда БЕЛАЗ-75306, способен да поеме 220 тона скала в тялото си. Самата кола тежи 156 т. Както повечето супер самосвали, БЕЛАЗ от този модел има електрическа трансмисия: дизелов двигател от 2300 литра. Производители на минни камиони. Върти генератора, който осигурява ток към задвижващите двигатели. Това е достатъчно, за да може колата да достигне скорост от 45 км / ч не е необходимо повече, като се има предвид сложността на управлението на такова оборудване и характеристиките на неасфалтираните пътища. Специалните електронни системи обаче, които управляват сервоуправлението и спирачките, освобождават водачите от ненужни усилия, така че основното за тях е да не се прозяват.

Товароносимостта

Познайте производителя от снTerex 33-19 Titan, въображение на канадската дъщерна компания на General Motors, отдавна се смята за най-голямата кариерна машина в света. Колата е произведена в един екземпляр през 1974 година. Със собственото си тегло от 260 тона гигантът би могъл да вдигне 350 тона скала на борда. По този начин общото му тегло е било цели 610 тона. Не само товароносимостта на гиганта е впечатляваща, но и размерите му. 20,09 х 7,57 х 6,88 м и с повдигнато тяло. Височината на Титан достига 17 метра. Миньорският самосвал е бил задвижван от двутактов шестнадесетцилиндров дизелов двигател от дизелов локомотив с вместимост 3300 литра. от.