Пътна помощ и пътно подпомагане

пътна помощ и пътно подпомагане

Компаниите за пътна помощ и пътно подпомагане, предлагат съдействие във случаите на авария на моторни превозни средства. Както и в случаите на неизправност, която не позволява движението на автомобили по пътя в съответствие с правилата за движение. Операторът на специализираният камион ще ви се обади и ще изпрати на място камион за теглене. Който ще превози вашият аварирал автомобил до най-близкия авто център. В някои случаи програмата предоставя и допълнителни услуги като. Репатриране на автомобили, пътна помощ, доставка на гориво, подаване на стартов ток. Смяна на спукана гума, мобилен автосервиз. Автодиагностика на място, стартиране на двигателя и много други услуги които са свързани с услугата пътна помощ. Зареждане на акумулатора, хотел, безплатен билет до дестинацията и автосервиз за възстановяване на автомобила след ремонта. Програмата е безплатна за нови автомобили и се използва за всички видове модели, не по-стари от 5 години.

Какво предлага програмата за Пътна помощ

Също така в различните модели на компаниите има система за контрол. С натискането на бутона можете да се свържете с оператора и да прехвърлите местоположението на автомобила и всички технически данни. По този начин операторът ще разбере, какъв автомобил управлявате и точното местоположението на вашият автомобил. Програмата за Пътна помощ и пътно подпомагане предлага пристигане на специално оборудван автомобил. За техническа помощ за поправяне на неизправността на място. Както и евакуация на автомобила до най-близкия сервиз по препоръка на компанията за пътна помощ или вашето желание. Ремонтите на автомобили са напълно безплатни, ако има неизправности които попадат в обхвата на гаранцията. Новите автомобили попадат в обхвата на програмата преди изтичането на гаранционния срок до 3 години или 100 000 километра. Специалистите могат да напълнят колата ви с не повече от 10 литра гориво. Да сменят колелото ви и да отворят заключената врата.

Какво предвижда програмата за Пътна помощ и пътно подпомагане

По обема на услугите предоставяни с програмата, може да се сравни с Road Assistance. Техниците ще помогнат на място в случай че сте свършили горивото. Заредили сте в резервоара погрешен тип гориво, например бензин вместо дизел. Заключена врата, заключен волан, изтощен акумулатор, направен е опит за кражба, настъпило е вандализъм или пожар. Те също така ще ви помогнат, ако движение не е безопасно, защото имате повредата във въздушната възглавница. Арматурното табло, предпазният колан, ако имате проблеми с чистачките, дефектни елементи на вътрешното и външното осветление. Спирачките, ABS системата и серво усилвателя на волана. Проблеми с ходовата част на автомобила и други. Периодът на валидност на програмата е 2 години от датата на закупуване на новия автомобил. Ако причината за неизправността не може да бъде отстранена на място, автомобилът ще бъде репатриран в оторизиран сервизен авто център. На шофьора и пътниците ще бъде предоставен превоз за разстояние, не повече от 200 километра.

Програмата за Пътна помощ и пътно подпомагане

Можете да получите и служебен автомобил за период до 2 дни. Ако разстоянието до къщата на клиента е по-голямо, програмата предвижда настаняване в 4-звезден хотел до 7 нощувки. Или безплатен билет за влак или самолет до место живеенето на пътниците. Фирмите за пътна помощ, ще ви осигурят спокойствие и закрила на територията на България и всички страни от Европейския съюз. Програмата предвижда предоставянето на резервен автомобил, безплатно такси, съхранение на автомобил и предоставяне на хотел. Освен това операторите на горещата линия за пътна помощ, може да предоставят правни съвети и друга необходима основна информация. Под „Помощ на пътя“, се прилага за превозни средства които са в гаранция. При условие че смяната на гуми, доставката на гориво е платена от самия купувач. Стартиране на двигателя с изтощен акумулатор, както и технически консултации. Репатрирането на автомобила до най-близката служба се осъществява на разстояние до 200 километра.

В кои градове работи програмата за Пътна помощ и пътно подпомагане

Самият клиент заплаща всички тези разходи, след което всичките му разходи се възстановяват напълно от застрахователя. Освен това водачът може да получава технически съвети денонощно по телефона. Програмата предвижда пристигането на техник или камион за теглене до мястото на аварията. Специалистите ще заредят акумулатора, ще ви доставят безплатно гориво. Ще отворят автомобила ако е заключен. Ще заменят колелото и ще отключват блокиралите спирачни дискове. Също така, разходите за храна и настаняване в най-близкия хотел или мотел се компенсират, а вие ще получите правна помощ. Програмата работи във всички български градове, където работят фирмите за пътна помощ. Програмата за пътна помощ предоставя специална карта за помощ на пътя. Тази услуга е разработена от производителя на нови автомобили, заедно застрахователните компании. Картата е валидна за една година от момента на активирането и. Собственикът може да разчита за репатрирането на превозното средство, във случай на повреда или авария. Предоставяне на правна консултация по телефона или за техническа помощ, като стартиране на двигателя, изключване на алармата. Ремонт и смяна на гумите, подмяна на колелото, работата при скъсани болтове. Отключване на ключа за запалването.