регистрация на автомобила

Регистрация на автомобили от Автоексперт

Регистрация на автомобила

Трябва да кажа, че регламентите донякъде предвиждат закона за регистрацията, който през септември Държавната дума ще обсъди на първо четене. Много нововъведения на новия закон вече са заложени във ведомствения документ. По-специално, възможността за извършване на регистрационни действия независимо дали става въпрос за регистрация или отписване във всеки отдел на Държавната инспекция за безопасност на движението в страната, без позоваване на местоживеенето ви. Днес, съгласно действащите разпоредби, можете да направите това във всеки отдел на Държавната инспекция по пътищата в границите на региона. След влизането в сила на новия документ, ако сте закупили автомобил в България и сами живеете в софия, можете да регистрирате колата в столицата. Данните за регистрация показват, че автомобилът е регистриран във вашето местожителство и ще получите номерата с кода.

Регистрация на автомобила

След приемането на разпоредбите няма да има нужда от временна регистрация на автомобила. Единствените, за които ще остане временна регистрация, са чуждестранни граждани, дошли в България за дълго време с автомобилите си. И то само в тези случаи, ако ще останат тук без почивка повече от шест месеца. Между другото, за отписването. Регистрация на автомобила. Сега ще бъде възможно да се премахне автомобил от тази регистрация само в два случая: или колата се отписва за скрап, или тя напуска България завинаги. Изведнъж ще продадете стария на естонец, който ще го занесе в родината си.

Чужбина

За продажба, сега не е нужно да премахвате автомобила от регистъра. Данните за регистрация просто ще бъдат променени относно собственика на автомобила. И самата кола, със същите номера, ще влезе в къщата при новия си собственик. Точно на същите номера. Ще бъде трудно да се запази номерът с такава формулировка. Това ще бъде успешно за тези, които наистина свалят колата от регистъра. Тоест, отписват я за скрап или я продават в чужбина. Така номерът беше присвоен на автомобила за цял живот.