ремонт в автосервиз

Представител на автосервиз

Съществуват определени фрази и забележки, според които служител на сервиз или сервиз безпогрешно и без никакви усилия определя, че клиент. Дошъл при него, е типичен чайник. Съвсем правилно това означава, че такъв клиент може лесно и безстрашно да бъде измамен за пари. А той дори няма да го почувства и ще каже отново благодаря. Ремонт в автосервиз. В тази статия ще ви разкажем как веднага да не предадете неопитността си в автомобилния бизнес на алчен и гладен представител на автосервиза. В никакъв случай сами не предлагайте на механик да замени изцяло част, сглобка или механизъм. Които са трудни за ремонт например, не се разхлабват. Първо, няма нужда да ги учим на това. На второ място, няма нужда да напомняме за това още веднъж в края на краищата е възможно механикът въпреки това да поправи дефектен възел или възел. Но ако предложите да го промените напълно.

Ремонт в автосервиз

Някои автомобилни ентусиасти оставят колата си в автосервиз. А след това някой друг я взима например съпруга, син, дъщеря, приятел и т.н. Първо, силно се препоръчва да вземете изоставената кола сами – за да сте сигурни, че цялата работа е извършена ефективно и изцяло. Ремонт в автосервиз. Второ, ако не можете сами да вземете колата, поне не казвайте на механика за това предварително по-добре е да му се обадите малко преди уговореното време 10-15 минути и да кажете, че такъв и такъв човек ще дойде за колата. Ако веднага кажете, че съпругата ще вземе колата, тогава механикът ще има напълно свободни ръце малко вероятно е една жена да може да оцени качеството на ремонта. Можете също така да сте сигурни, че механикът определено ще ви замени някои добри и изправни резервни части със стари и неизползваеми – жена ви няма да се качи под колата или под капака.

Нулевата си компетентност

Разбира се, и вие едва ли ще направите това, но, както показва практиката. Жените в автосервиз се заблуждават много по-безцеремонно и безстрашно от мъжете. Не бива да задавате на механиката въпроси като добре, наистина ли е лошо? Защо толкова тревожно гледате колата ми? Ако нямате представа за вашата разбивка, помнете доброто правило думата е сребро, а мълчанието е злато. Самият майстор ще ви каже какъв е въпросът и с подобни нелепи въпроси само ще потвърдите нулевата си компетентност по този въпрос. И в този случай това е равносилно на готовност да се даде каквато и да е сума пари, която механикът извика, и той много добре разбира това. Не трябва да казвате на представителя на бензиностанцията предварително, че сте убедени в неговата честност и благоприличие. Фрази като. На работа ми казаха, че всичко е честно с теб ще му причинят трудно контролируем пристъп на смях.