самостоятелно шофиране

Няколко тънкости

Започнете първите си уроци по шофиране, като правите упражнения с изключен двигател, след подготовка и настройка на седалката на водача. Самостоятелно шофиране. Само след като сте усвоили правилно управлението на колата, можете да стартирате двигателя и да започнете работа. И винаги в присъствието на инструктор по шофиране или просто опитен шофьор. За всичко това ще говорим в тази статия. Първото нещо, което трябва да се научите да правите, е да научите как правилно да влезете в колата. На пръв поглед това е много просто отворете вратата и седнете на мястото си! Но има няколко тънкости, за които не всички начинаещи знаят. Трябва да се приближите до колата от страната на шофьорската врата. Която трябва да се отваря с лявата ръка. Ако се опитате да направите това с дясната си ръка. Просто няма да можете да се качите в колата, или по-скоро за това ще трябва да направите много ненужни и ненужни движения.

Самостоятелно шофиране

Между другото, манекени понякога се опитват да влязат в колата по такъв начин, че да не е ясно как нормален човек може да разбере това. Самостоятелно шофиране. Единият се опитва да влезе в колата с гръб. Другият се качва първо в колата с глава, после с останалата част от тялото си, след което не знае как да се обърне. За да заеме нормална позиция и т.н. Правилният начин е да го направите по този начин отворете шофьорската врата и насочете десния си крак към зоната на педала за газ и след това седнете на седалката. Не забравяйте да затворите плътно вратата, защото ако тя се отвори по време на движение, това може да причини инцидент и ще бъдете признат за виновен. След кацане трябва да седнете удобно и да регулирате шофьорската седалка за себе си. Така че да се чувствате максимално комфортно зад волана.

Обучението е необходимо

Позициониране на водача на работното място. Още в самото начало на обучението е необходимо да се развие способността да се заема правилната позиция на шофиране. Ако веднага свикнете да се качвате неправилно в колата, тогава ще бъде изключително трудно да се преквалифицирате. Имайте предвид, че неправилната поза на шофиране може да доведе до бърза умора, което от своя страна се отразява негативно на безопасността при шофиране. Гърбът приляга плътно към облегалката на седалката и е разположен почти вертикално с лек наклон. Ръцете са леко свити в лактите, палците здраво стискат джантата на волана. Краката леко напред и не докосват волана при педалиране. Когато краката са в нормално положение, коленете са разположени на 3 до 5 см от предния ръб на възглавницата на седалката.