сигналите на контролера

Контролерите на движение

В днешно време контролерите на движение са като усурийските тигри – те са доста редки и когато се срещнем. Се страхуваме и се опитваме да избегнем контакт с тях. И всичко това, защото не познаваме сигналите на контролера на движението. Които всъщност са елементарни. Предлагаме ви да разрешите проблема с тези сигнали веднъж завинаги и да забравите. Сигналите на контролера. Че веднъж един вид контролер на трафика, размахващ щафета, би могъл да ви вкара в ступор. Въпреки факта, че контролерът на движение отдавна е преминал в категорията на анахронизмите. Всеки шофьор просто е длъжен да знае неговите сигнали, защото има ситуации, когато само жив човек може да се справи с дрънкане на кръстовище. Дори свръхмодерните системи за контрол на светофарите могат лесно да се проваля. Поради което опитен инспектор на движението винаги е готов да замени електрониката, която с помощта на вълшебна раирана пръчка знае как да дава заповеди на многотонни превозни средства.

Сигналите на контролера

Тъй като контролерите на движение излизат на кръстовища доста рядко, много шофьори нямат идея как да се държат при този или онзи сигнал. И това е независимо от факта, че в автошколите изучаването на сигналите на контролера на движение е задължително. Сигналите на контролера. Традиционното изображение на контролер на движението е човек в униформа и държи пръчка. Понякога заменена с отразяващ диск или червен сигнал. Не са необходими нито пръчката, нито дискът. Този набор от инструменти се използва само за увеличаване видимостта на дадените сигнали. Това означава, че водачът по никакъв начин няма право да игнорира тези сигнали, подадени от контролера на движението, просто на ръка, тоест без да използва налични средства. Особеността на контролера на движение е, че той има приоритет пред светофарите и пътните знаци, като отменя тяхното значение.

Правилата и законите

С други думи, всички задължения на работохоличните светофари са прехвърлени на крехките рамене на контролера на движението. И тук е необходимо да се съсредоточим върху един нюанс сигналите на контролера на движение трябва да могат да интерпретират правилно не само водачите, но и пешеходците. Както знаете, непознаването на правилата и законите не освобождава от отговорност. Така че, другари, пешеходци, както и peshesids и peshestoi, е време да добавите към проста схема на светофара и елементарни познания за сигналите, подавани от контролер на движението. Ако ръководителят на движение вдигне ръка нагоре, това означава, че нито пешеходците, нито превозните средства имат право да се движат в която и да е посока. Този сигнал ви позволява да изчистите кръстовището на всички участници в движението.