система на автомобила

Най-мощнити спирачки

Спирачната система на вашия автомобил е едно от онези неща, които щом се замислите, веднага се развалят или го счупите. Система на автомобила. И изведнъж спирачките ви започват да ви интересуват силно. И така, защо да чакаме неприятна изненада? Общото разбиране за спирачната система на вашия автомобил ще ви спести пари и ще шофирате по-безопасно. В крайна сметка, колкото повече знаете, толкова по-добре ще се грижите за автомобила си. Попитайте приятеля си физик и той ще ви каже, че спирачките преобразуват кинетичната енергия на движението на автомобила в топлина. Превеждаме на смилаем език спирачките се използват за спиране на автомобила. Или по-точно, спирачките спират колелата. И това има голяма разлика, защото дори и най-мощнити спирачки в света няма да могат да спрат колата ви, ако има малко или никакво сцепление с пътната настилка.

Система на автомобила

Натиснете педала на спирачката докрай в пода и колелата вероятно ще спрат да се въртят, но колата ще продължи да се плъзга весело. Система на автомобила. Вие, от друга страна, няма да имате време за забавление. Много шофьори предполагат, че превозното средство се буксува в резултат на повреда на спирачката. Въпреки че всъщност в тази ситуация имаше грешка на драйвера, на спирането. Типичната спирачна система за леки автомобили е относително проста. Когато натискате педала на спирачката с крак, силата, с която натискате педала, се предава на устройство, наречено главен спирачен цилиндър. Главният спирачен цилиндър има бутало, което прилага налягане върху система от хидравлични спирачни тръби, които водят към всяко колело на автомобила. На всяко колело тази спирачна течност под налягане действа върху спирачките чрез натискане върху буталото, което действа върху спирачните накладки, които обграждат и компресират въртящия се барабан или диск.

Ефективността на спирачките

Когато спирачните части спирачни накладки и др. Са почти износени, металните шайби са проектирани по такъв начин, че да издават пищящ звук, когато натиснете спирачката и това надяваме се ще предупреди водача и ще му каже спирачната накладка се нуждае от подмяна. Обърнете внимание на това предупреждение. Износената спирачна накладка има по-малко съпротивление от новата и това намалява ефективността на спирачките. Освен това, ако пренебрегнете това предупреждение от доста време, можете сериозно да повредите роторите, барабаните и други части. И дори ако редовно сменяте спирачните накладки, обикновено се изисква малко допълнително обслужване след дълги пътувания. Повърхността на барабаните и дисковете няма да се износва равномерно при нормална употреба. Следователно те трябва периодично да се обработват повторно, за да продължат да работят правилно.