складово оборудване

Тънкости при експлоатация на складово оборудване

Във всеки съвременен склад днес можете да намерите голям брой складово оборудване. Необходимо за товарене и разтоварване на товара, като го премествате от една точка на склада, производството или магазина в друга. Складово оборудване. В същото време ефективната работа на склада зависи не само от качеството на оборудването, но и от компетентната му работа. Периодична проверка, настройка и навременна поддръжка. По правило всички видове организационни и технически работи се регулират от производственото предприятие и се предписват в техническата документация. Той е прикрепен към оборудването от продавача, когато товарачът, стакерът или друго оборудване се предават на купувача. Периодичните ремонти могат да бъдат текущи и основни. В първия случай те заместват работните течности, гумените уплътнения и друга рутинна поддръжка за пълноценното функциониране на товарача.

Складово оборудване

Основните ремонти включват подмяна или възстановяване на дефектни части на механизма. Възстановяване на боя, капацитет на батерията и други компоненти. Стъпки за поддръжка. За извършване на всякакъв вид работа, свързана с ремонта на складово оборудване. Се изисква подходяща квалификация и допускане за извършване на такива дейности. Неразрешената намеса от оператора на оборудването автоматично води до прекратяване на гаранцията. И може да доведе до сериозни повреди на оборудването. При първите признаци на проблем се препоръчва да се свържете със сервизния център. Адресите и контактите им се предоставят от продавача. В някои случаи самата дистрибуторска компания разполага с достатъчна техническа база. Работилници и компоненти за извършване на ремонти от всякаква степен на сложност. Често мобилен екип идва на повикване с всички необходими диагностични инструменти и подробности. За възможно най-бързо възстановяване на работоспособността на складовото оборудване е необходимо да се опишат възможно най-подробно симптомите на неизправност. И да се посочи моделът на товарача.

Функции за поддръжка

Това ще улесни задачата за майсторите и ще ви позволи да възстановите функционалността в рамките на няколко часа. Повечето от ремонтно-възстановителните работи могат да се извършват директно в сервиза на клиента. Което дава възможност да се спестят време и пари за транспортиране на стакера до цеха. Отстраняване на неизправности. Извършване на рутинна поддръжка или подмяна на повреден механизъм. Транспортиране на оборудване до сервизен център в случай на сериозни повреди. Двустранно подписване на сертификата за завършване. Преди да извърши основния ремонт, сервизният отдел се съгласява със собственика на складовото оборудване за разходите и видовете ремонти. Реномирана и надеждна компания предоставя целия пакет документи, необходими за счетоводно и данъчно счетоводство. Както и гаранции за извършената работа и инсталирани резервни части. В някои случаи е по-изгодно да се сключи дългосрочно споразумение за сътрудничество, което предоставя отстъпки за текущи и основни ремонти.

Особености на зимната експлоатация

В студения сезон е рационално да се осигури на оборудването покрито пространство за изпълнение на основните му задачи. Съхранението на оборудването е показано в затворени помещения, където валежите не проникват и където няма твърде ниски температури. Използвайки техниката в студа, струва си да се придържате към няколко правила. Наблюдавайте индикаторите за зареждане на батерията. Това е особено важно за дизеловите и бензиновите мотокари. Ако нивото на зареждане на батерията падне под 75%, тогава в студа капацитетът на батерията бързо ще намалее. В резултат ресурсът може просто да не е достатъчен за стартиране на двигателя. Спазвайте режима на работа и почивка. Не се препоръчва извършването на натоварване със специално оборудване на открити площи за повече от 30 минути. Складово оборудване. Особено що се отнася до електрическото оборудване. Не оставяйте електрическите мотокари на празен ход повече от 10 минути. Ако не го направите, капацитетът на батерията може да падне до критично ниво. Стартирайте двигателя с вътрешно горене последователно и плавно.