специална грес за камиони

Специализирано обслужване

Как да изберем грес за транспорт на камиони. Инвестирайте разумно в автомобилен парк. Всяка техника се нуждае от специализирано обслужване. Особено когато става въпрос за автомобилен и офроуд транспорт. Състоянието на който определя не само повишаването на ефективността на бизнеса на предприятието като цяло. Но и коефициента на техническа готовност на оборудването за изпълнение на технологични задачи, както и като безопасността на труда и често живота на хората. Грижата за компоненти и възли в съответствие с разпоредбите е може би основният начин за удължаване на експлоатационния живот на оборудването. Поддръжката на двигателя и трансмисията обикновено се спазва стриктно в съответствие с изискванията на производителя. Специална грес за камиони.

Специална грес за камиони

Специално внимание обаче се изисква и за метални елементи, вътре в които е невъзможно да се създаде принудителна циркулация на маслото. Но е важно да се осигури защита срещу интензивно триене или агресивна среда. Тук е необходима грес. И въпреки че подобна инвестиция в автомобилния парк изглежда ненужна, точно това ще увеличи пробега в обслужването. Ще осигури защита на двигателя, ще намали разходите за ремонт и ще предотврати престоя на оборудването. Основното предимство на пластмасовите или смазочни смазки е, че те съчетават предимствата на течните масла и прахообразния компонент. Такъв състав помага да се предотврати износването и изземването на съседни повърхности. Както и предотвратява проникването на корозивни течности, абразивни частици, газове и пари в механизмите. Благодарение на сгъстителите в състава, мазнините лесно се прилепват към триещите се повърхности.

Състав на смазочните материали

Без да се оттичат от тях, и се използват широко при поддръжката на превозни средства. В областта на автомобилния и офроуд транспорта греста са просто незаменими. Тъй като оборудването е подложено на изключително високи натоварвания по отношение на редица параметри. Скорост на въртене, отопление, агресивна среда. В сравнение с течните масла, мазнините гарантират, че запазват своите вискозитетно-температурни характеристики и по-добре предпазват компонентите от износване. Освен това гресите имат по-дълъг експлоатационен живот. Относно състава на смазочните материали. Мазнината обикновено има традиционен състав от три компонента: 80-85% от обема се заема от течна основа (базово масло), 10-15% – сгъстители (дисперсна фаза) и 5-10% – добавки и пълнители. По принцип маслата, които действат като течна основа или дисперсионна среда, са продукти от петролен или синтетичен произход.

Състав на смазочните материали

В условия на екстремна работа на механизмите е по-добре да изберете смазки на базата на синтетични масла. Сгъстителите – вторият най-важен компонент – до голяма степен определят работния температурен диапазон, антифрикционните и защитни свойства. Водоустойчивостта, както и колоидната, механичната и антиоксидантната стабилност на смазочните материали. Тяхната структура и ефективност се влияят от добавките. Днес, благодарение на съвременните технологии, повечето добавки са многофункционални. Например,TOTACHI LITHIUM GREASE EP2 с EP добавки. Този продукт е идеален за камиони и автобуси на дълги разстояния, оборудвани с дискови спирачки и изложени на високи температури и ударни натоварвания. За подобряване на производителността са необходими и пълнители. Специална грес за камиони. Като такива компоненти се използват силно диспергирани и неразтворими в масло вещества с нисък коефициент на триене. Например графит, талк, слюда или борен нитрит.