строителни гиганти

Внушителните размери са несравними

Какво се разбира под термина „техника“? Някои от видовете му, имащи впечатляващи размери, притежават огромна мощност, са проектирани да извършват различни видове работа. Тези представители включват например камиони, кранове, булдозери. Никой няма да остане безразличен от величествения външен вид на тези големи машини. Ако се съсредоточите върху такъв параметър като размери, тогава днес гигантските „трансформатори“ са несравними. Благодарение на тези „железари“ проблемът с доставянето на много тонове строителни материали до местоназначението им е решен успешно. В световната мрежа и периодичните издания темата за гиганти на строително оборудване се счита за търсена. В същото време, заедно с кранове, те означават и други видове агрегати, използвани в процеса на извършване на строителни и облицовъчни дейности. Строителни гиганти. Внушителните размери на багерите ги правят да изглеждат като мистични чудовища, които искрят от светлините на електрическите крушки.

Строителни гиганти

Строителни гиганти най-голямото специално оборудване. Някога, когато хората са строили за себе си малки къщи от камък или дърво, те не са се нуждаели от специални инструменти или специално оборудване, за да построят жилище. Но тези времена са далеч в миналото. Сега, когато строителството се извършва в най-различни области, когато височината на сградите е такава, че върховете им се губят в облаците, не може да се откаже от специално оборудване. Днес ще говорим за най-големите помощници на строителната площадка. В съвременния свят преобладаващото мнозинство от населението на цивилизованите страни най-често се занимава с домакински уреди. От древни времена хората се опитват по някакъв начин да опростят живота си, като измислят различни механизми, които непрекъснато се усъвършенстват. В строителството и други сектори на националната икономика научно-техническият прогрес е белязан от широкото използване на огромни машини.

Минен комбайн Bagger 288

На фона на целия спектър от гигантски машини се откроява единственият модел на минен комбайн, наречен Bagger 288. Гигантът се издига над повърхността на почвата с 96 метра, дълъг е 240 метра и широк 40 метра. За да си представите по-добре приблизителната площ, заета от колата, трябва психически да поставите две футболни игрища едно по едно. Производителността на такава единица е колосална, обемът на добива на въглища в рамките на един работен ден достига 240 хиляди тона. Строителни гиганти. Първият екземпляр на планинския гигант дължи раждането си на компанията Rheinbraun в края на 70-те години на миналия век. Поръчана е от немска строителна компания. Тежал е 13,5 хиляди тона. Независимо от това, това не й попречи да се движи със скорост 600 метра в час. Bagger 288 се управлява от четири различни специалисти, като всеки от тях възлага свои собствени функционални отговорности. Процесът на създаване на звеното отнема малко повече от пет години. Към момента цената му е около сто милиона долара.

Най-голямото специално оборудване

Демонстрацията на неговите възможности и постижения остави незаличимо впечатление на присъстващите. Bagger е несравним по производителност и производителност. Денем и нощем той е в състояние да работи неуморно, да извлича минерали. При спазване на всички условия на експлоатация ще продължи много дълго. Въпреки че работата с машината не е лесна задача, все пак се отбелязва стабилна работа. Преди започване на работа е необходим стаж. Гигантски автокран с прякор „Мамут“ Самият факт на инсталиране на кран свидетелства за неговата мобилност и просто решение на проблема с транспорта. Доскоро това беше може би всичко, с което можеше да се похвали един обикновен автокран. Характеристики като обхват на стрелата и товароподемност изглеждаха много скромни. Дизайнерите от Германия успяха да разбият преобладаващите стереотипи. Детето на германците се оказа световен рекордьор сред стреловите кранове, главно по отношение на размерите. На пръв поглед LTM Mammoth не се различава от по-малките си колеги. По принцип същата телескопична стрела и еднакъв дизайн на шасито. Забележителните възможности на гигантския кран красноречиво показва фактът, че той повдига товар, който съответства на теглото на 7 пътнически самолета (1,2 хиляди тона), на 60-ия етаж или 180 метра над земната повърхност.