съвети за безопасност

Безопасността при шофиране

В тази статия ще предоставим няколко полезни съвета за начинаещи шофьори, чието изпълнение е от решаващо значение по отношение на безопасността при шофиране. Имайте предвид, че автошколите не винаги говорят за това. Както знаете, водачът трябва да намали скоростта преди всеки завой. Но не всеки знае, че спирането трябва да бъде спряно преди началото на завоя ако спирате при завиване. Това значително ще намали страничната стабилност на автомобила. Съвети за безопасност. Което дори може да доведе до преобръщане. Е, не отстъпвайте факта, че спирането в завои причинява повишено износване на шасито и частите на кормилото, както и гумата на колелата. Когато правите завой, траекторията на превозното средство трябва да има максимална стръмност в началото си и когато се извърне завойът. Превозното средство постепенно се изравнява.

Съвети за безопасност

Преди дупка, дупка, перваз или друго подобно препятствие на пътя, намалете предварително скоростта и точно преди да ударите препятствието. Съвети за безопасност. Освободете педала на спирачката. По този начин можете да минимизирате силата на удара. Понякога в ситуация като тази е препоръчително да стиснете съединителя. Не забравяйте, че спирачната ефективност значително намалява. Когато спирачните накладки са мокри. В такива случаи можете бързо да изсушите накладките направо в движение – за това натиснете леко педала на спирачката няколко пъти, като се движите на ниска обикновено на втора предавка. По време на заледени условия спирачният път на автомобила се увеличава приблизително 10 пъти в сравнение с нормална. Чиста и суха пътна настилка. В такива случаи трябва да се използва спиране с двигател или прекъсване.

Хлъзгавият път

Ако колата ви се е плъзнала и след като е излязла от плъзгача, е отбила отстрани на пътя дори и само от едната страна, не се опитвайте веднага да я върнете на пътното платно. Като правило ръбът на пътното платно има издатина, която не пречи на предните колела, но пречи на задните. И това вече може да доведе до нов плъзгане. Ако се окажете отстрани на пътя, върнете се на пътното платно едва след като намалите скоростта си до около 10-20 км / ч. Ако хлъзгавият път има възходи и падения, тогава такива отсечки се препоръчват да се движат със същата скорост, но в никакъв случай не се движат, като периодично забавят скоростта както често правят неопитните шофьори, когато шофират надолу, а на ниска предавка. В същото време не се препоръчва да сменяте предавките, освен ако не е абсолютно необходимо, както и да увеличавате подаването на гориво и да правите резки движения с волана.