транспортиране на деца

Транспортиране на деца

През деветте месеца на тази година броят на инцидентите с деца в България е нараснал с почти шест процента. Статистиката в близост до Москва е малко по-различна. Броят на пътнотранспортните произшествия с участието на непълнолетни е намалял със седем процента. Но тежестта на последиците от тези инциденти нараства. Само от началото на тази година 29 деца са загинали при катастрофи. За същия период на миналата година 20 деца са загинали при пътни инциденти. Транспортиране на деца. Според Алекс Младенов увеличаването на броя на децата, убити по пътищата, е пряко свързано с факта, че повечето възрастни пренебрегват правилата за движение и не мислят за безопасността на децата си. Вторият остър проблем са децата шофьори.

Транспортиране на деца

Много родители все още не използват детски ограничители, казва Алекс Младенов. В същото време те нарушават ограничението на скоростта, карат се в лентата на насрещното движение. Откриваме повече от сто нарушения на правилата за превоз на деца на ден. Това се потвърждава от проучване, проведено от обществена организация съвместно с Всеруския център за изследване на общественото мнение. Според това проучване броят на хората, които нямат или планират да закупят специални устройства за превоз на деца, се е увеличил значително от 39 на 70 на сто в цялата страна. Хората просто не осъзнават, че столче за кола ще спаси живота на най-малките им. Струва си да се припомни, че в повечето европейски страни бебето не се връща от клиниката, където е било раждането, ако няма люлка за кола за транспортиране.

Транспорт

Как могат родителите да бъдат задължени да закупят детска седалка. Според Алекс Младенов е необходимо глобите за транспорт без такова ограничение да бъдат съизмерими с цената на детска седалка. Всички тези разработки: обезопасителни системи за деца, предпазен колан са просто необходими, казва ръководителят на КАТ на Московска област. Моят приятел се занимава с автомобилни състезания. Детето му вече е на 12 години. Не се побира на нито един стол. Затова той монтира спортния колан в четири точки. Той разбира колко опасно е движението на автомобил днес. Коланът, който се намира в съвременните автомобили, помага при сериозни инциденти, но въпреки това причинява наранявания.

Катастрофа

Не се изненадвайте и такива се натъкват. Алекс Младенов припомни неотдавнашната катастрофа в квартал Щълково. Там четирима 11-12-годишни помогнаха на шофьора да се измъкне от локвата и като благодарност за тази услуга помолиха за превоз. Възрастният мъж нямаше нищо против. В резултат на това се случи инцидент в село, където няма пътища, при което един тийнейджър беше убит, а трима други бяха тежко ранени. В квартал Истра бабите купиха на внуците си не особено добър подарък скутери. В резултат на това имаше челен сблъсък, двама тийнейджъри загинаха на място, двама бяха изпратени в болница със сериозни наранявания.