транспортиране на машини

Избор на превозни средства

Транспортиране на машини. Какво трябва да се има предвид при транспортиране на машини? Оценка на товара – брой единици, размери, тегло. Превоз на машини с камиони, тралове, манипулатори, ниско натоварващи, железопътни влакове. Товарене на специално оборудване – кранове. Развитие на маршрути – логистична компания отчита наличието на мостове по пътя, тунели, релеф на пътната настилка, които не трябва да надвишават 8 градуса. Анализира броя на населените места по маршрута, където превозните средства имат право да пътуват в определени часове на деня. Характеристики на превозното средство – товароносимост, работа на окачването, състояние на гумите на платформата, инерционна сила на натоварено тяло. Получаване на разрешителни за преместване на извънгабаритни товари – забранено е доставянето на оборудване без документи.

Транспортиране на машини

Как да транспортираме машини, за да поддържаме целостта на тежкото оборудване, е въпрос, пред който са изправени големите и малки предприятия. Преместването на устройства с голяма маса, нестандартни размери изисква подготовка и получаване на разрешителни. В зависимост от партидата, тежестите се избират по начина на транспортиране. Избира се камион, платформи или железопътен транспорт на машини. Организацията на доставката е поверена на логистичната компания, която разработва маршрута, осигурява безопасност по пътя. Преди да планира маршрута, логистичната компания решава важен проблем – как да премести машините извън сградата. Някои предмети не се вписват във вратите, трябва да ги извадите през прозорците, да демонтирате отворите. За да доставят извънгабаритни, масивни товари, шофьорите преминават обучение, спазват мерките за безопасност и ограничението на ниска скорост.

Трябва ли машините да се разглобяват преди транспортиране

Агрегатите от различен тип са сложно оборудване, което е нежелателно да се разглобява. Демонтажът няма да ви позволи бързо да започнете производството на ново място. Има риск от повреда на механизмите и електрониката. Ще трябва да поканим специалисти за скъпи пускови работи – това са разходи, загуба на време, провал в работата на предприятието. Трябва да демонтирате някои структурни части на машините. Бункери. Поддържащи стойки, платформи. Жилища. Пробивни глави. Бронирани врати. Разглобеното оборудване се поставя в опаковка, за да се ускори сглобяването, контейнерът се маркира, съставя се схема на сглобяване. Когато оборудването се доставя по железопътна линия, блоковете се поставят в контейнери, контейнерите се инсталират на платформи.

Пътен транспорт за превоз на металообработващи машини

В зависимост от масата, размерите, използвайте. Бордови превозни средства – удобно горно или странично зареждане на агрегати, леко тегло и стандартни размери. Камион с нискотоварна платформа – превоз на оборудване с нестандартни размери. Манипулатор – независимо зареждане на машини, хибрид на превозно средство и товарач. Лодки – полуремаркета с добра маневреност в случай на незадоволителни пистови условия, висока товароносимост, бързо прикачване. Превозното средство за доставка на машини е допълнително оборудвано с устройства, които ще опростят движението. Подвижни подове, удължители, телескопични рамки, пръстени за закрепване. Осигуряване на машините преди транспортиране. Осигуряването на тежко оборудване е важна стъпка, без която е невъзможно да се осигури безопасното движение на стоки. Ако доставката се извършва с кола, тялото трябва да се трансформира. Транспортиране на машини. Конструкции от метални профили се въвеждат по периметъра.

Контролиране на процеса на доставката

Устройствата ще осигурят. Обездвижване – намаляване на вибрациите. Няма да бъде позволено да падне по пътя, преобръщане, падане. Ако за транспортиране се използват платформи, се използва диагонално закрепване. Това ще намали риска от преобръщане. В корпуса машините са допълнително фиксирани с колани, контролиращи степента на опън за пълна неподвижност. Ако се премести партида от 3-5 машини, те допълнително се закрепват заедно. Услугата за транспортиране на машини е безопасно движение на скъпо оборудване, което бързо се изплаща. Не е необходимо да наемате превозно средство и мотокар, да получавате разрешителни, да контролирате процеса на доставка.