транспортиране на телевизор

Основни правила за транспортиране на телевизори

Преместването на телевизор е трудна задача, изпълнена с рискове. За да избегнете повреда, пълна загуба на имущество, по-добре е да се свържете с логист. Как са опаковани телевизорите за доставка. транспортиране на телевизор. Когато решавате как да транспортирате телевизор в кола, ще трябва да решите 3 проблема. Осигуряване на работоспособност след преместване. Поддържане целостта на корпуса. Запазване на техническите характеристики. Доставката е разделена на етапи, важно е да се спазва тяхната последователност. В деня на преместването оборудването трябва да бъде изключено от захранването за 1-2 часа, така че тялото да се охлади. Това е важно през зимата и лятото, в противен случай не може да се избегне температурният скок в каросерията на автомобила. Екран – изолирайте с мека кърпа, мехурче, за да го предпазите от надраскване. За да се предотвратят удари, се използват ъгли на отчупване, листове от пяна за обвиване на повърхността.

Транспортиране на телевизор

Транспортиране на телевизора и неговите характеристики. Транспортиране на големи LCD телевизори. Малцина знаят как да транспортират телевизор, за да предотвратят повреди, ненужно разклащане. При закупуване на чувствително оборудване производителят извършва опаковането, той гарантира, че контейнерът ще защити електрониката. Задачата ще стане по-трудна, ако трябва да се направи ход и кутията от скъп предмет се загуби. Можете да минимизирате рисковете, ако поверите събитието на логистична компания, която ще транспортира телевизора с кола в съответствие със стандартите за безопасност и ще застрахова товара. По-добре е да поверите товаренето и разтоварването на ригерите – с впечатляващо тегло и размери се използват асансьори и товарни устройства.

Товарене и транспортиране

Поставяне в контейнер – трудно е да транспортирате телевизор без кутия на производителя. Ще ви трябва продукт, който съответства на размерите на оборудването. Картонените кутии са подходящи, стените трябва да бъдат поставени с пяна, кухините трябва да бъдат запълнени с мек материал. Кутията е запечатана с лента, трябва да се обърне внимание на дъното и ъглите. Закопчаване в каросерията – автомобилът на логиста е оборудван със сложна система за обезопасяване на крехки стоки, това е гаранция за безопасност на пътя. Оборудването е инсталирано вертикално, екранът е обърнат към дъската, лентите са издърпани, за да се осигури неподвижност. Въпросът дали е възможно да транспортирате телевизора в легнало положение, без да се повреди екранът, е спорен въпрос. Оборудването трябва да се доставя в изправено положение, изключително по протежение на тялото в посока на движение на микробуса.

Товарене и транспортиране

Транспорт – спазване на ограничението на скоростта, отсъствие на внезапно спиране, ускорение, плавно влизане в завои. След доставката не трябва веднага да свързвате устройството към захранването, кутията и електрониката трябва да се затоплят до стайна температура, това ще отнеме 2-3 часа, през зимата до 5-7 часа. Задачата е да изолирате крехкия екран възможно най-много. Като импровизирани средства можете да използвате. Спални комплекти. Меки одеяла, одеяла, извънгабаритни възглавници. Покрийте екрана, покрийте напълно матрицата с избраните средства, фиксирайте краищата върху тялото. Поставете отгоре гума от пяна, за предпочитане с дебелина 30-40 мм. Последният слой изолация е дебел картон, от който можете да направите своеобразно покритие. Конструкцията е покрита с лента, ъглите и тялото могат да бъдат допълнително защитени с мехурче. Опакованото оборудване е поставено вертикално. Транспортиране на телевизор. Ако се транспортира в кола, устройството се поставя на задната седалка, а екранът се обръща към гърба.