транспорт на бетон

Доставка на бетонен концентрат и смес

Транспорт на бетон. Ако се продава сух концентрат, опакован в здрави торби от крафт хартия, тогава задачата за транспортиране е значително улеснена. Такъв материал може да се транспортира от по-голям камион или в багажника на автомобил, ако говорим за частно строителство или ремонт. Последният етап от подготовката на строителната смес се извършва в барабана на бетонобъркачка – специална машина, която ще транспортира товара до строителната площадка. По време на пътуването всички компоненти непрекъснато се смесват с определено усилие. Самият барабан е настроен на определена честота на въртене, за да се изключи разслоението на всички компоненти на партидата. В противен случай масата се разслоява и губи свойствата си. Клиентът определено ще трябва да се погрижи за удобен подход на камиони до площадката или мястото, където се оттича бетона.

Транспорт на бетон

В резултат на активното развитие на всички сфери на човешката дейност се появиха нови автомобили, модерни домакински уреди и оборудване. Радва с нови небостъргачи или оригинални вили и строителната индустрия. За тази индустрия бетонът е популярен материал. През годините материалът е усъвършенстван и усъвършенстван. Той се превърна в сериозен конкурент за други строителни продукти. В същото време производителите са разработили процеса на доставка на бетон до строителните обекти, като вземат предвид техническите характеристики на сухия прах или смес. Процесът на доставка на готов бетон е значително сложен. Това е смес, която е напълно готова за използване на строителна площадка. Под контрола на фабричните лаборанти към партидата се добавят фино диспергиран гранитен трошен камък, специално приготвен пясък и компоненти, които осигуряват вискозитета и лепкавите свойства на материала.

Технология на процеса на доставка

Транспорт на бетон. Ако не се задълбочите в технологията за доставка, тогава самият процес не е труден и изглежда доста прост. Но професионалистите знаят колко условия трябва да бъдат изпълнени, за да се запази качеството и всички технически характеристики на бетона. Включените товарни превозни средства са разделени на 2 вида. Машините с монтирани бетонобъркачки са рентабилни за изпълнение на доставка на достатъчно големи разстояния. Барабан с подходящ обем постоянно се върти, осигурявайки непрекъснато смесване на всички компоненти и елиминиране на втвърдяването на разтвора. Транспортни конвейери – по-икономичен вариант за доставка на бетон на кратки разстояния. Напълно приготвената маса се зарежда в контейнера. Необходимо е да се запазят всички свойства на материала. Трябва стриктно да се спазват условията за транспортиране на смес от конкретен клас бетон.

Условия за транспорт

Първото условие е спазването на температурния диапазон на приготвената смес. Ако стандартите не се спазват, циментът се разслоява и се образува утайка. Структурата на материала се нарушава и престава да бъде хомогенна. Транспорт на бетон. Този проблем често възниква през зимата, което изисква специално подготвено оборудване от компанията превозвач. Когато се доставя през зимата, трябва да се има предвид замръзване. При тези условия бетонът започва да стяга по-бързо на вътрешната повърхност на каросерията на камиона. Решението на проблема беше допълнителна изолация на използвания контейнер. Когато се използва специална топлоизолация, всички странични стени са направени двойно. При някои камиони температурата на бетона се поддържа чрез нагряване на долното тяло с отработени газове. За да направите това, от дъното по периметъра на контейнера се заварява второ дъно на кратко разстояние. Газовете, изчерпани от автомобилния двигател, се изхвърлят в полученото пространство. Това е доказана система за зимен транспорт.

Разработка на маршрута

Логистите обръщат не по-малко внимание на тази точка. Маршрутът трябва да изключва трудни пътни участъци с дупки и дупки. Това ви позволява да поддържате качеството на товара, материални разходи за самия готов бетон и отлични бизнес отношения с клиентите. Друг нюанс ще бъде правилното изчисляване на времето, в което камионът е на път. Строителният материал има свой собствен период на втвърдяване или способност да се разслоява, ако прекалено дълго се разбърква в барабана. Ето защо, паралелно с температурните и метеорологичните условия, е важно да се изчисли правилно времето за преодоляване на необходимия участък от черен или асфалтов път покритието също има значение.