транспорт на гардероб

Как да подготвим и разглобим гардероба за транспортиране

Изделия с малки размери и тегло под 2 м могат да се транспортират без демонтаж. Многократно транспортирани стари мебели трябва да бъдат внимателно разглобени. По-добре е да привлечете специалисти, опитайте се да не премахвате порутените врати. Когато решавате как да опаковате мебели за транспортиране от ПДЧ, струва си да разкачите елементи, огледални повърхности врати. Или да фиксирате мебелите с канап, лента и да ги транспортирате, без да ги демонтирате. Плъзгащ се гардероб – нежелателно е да се демонтира и транспортира. Вградените мебели нямат собствени стени и под, така че няма да е възможно да се запази оригиналната конфигурация, съществува риск от повреда на елементите. Професионалистите решават как да разглобяват шкафа за преместване, ако е необходимо да го преместите. Транспорт на гардероб. Те извършват последователен демонтаж, маркират частите за правилно сглобяване на ново място. Особено внимание се отделя на изолацията на огледалните врати, върху които при неправилно изместване се образуват стружки и пукнатини.

Транспорт на гардероб

Как правилно да транспортирате гардероб? Професионални съвети. Как да подготвим и разглобим шкафа за транспортиране. Въпросът как да преместите шкафа, за да запазите външния му вид, да не повредите лака, възниква пред всички, които планират да се преместят от апартамент или офис. Обемисти, тежки предмети могат да бъдат трудни за транспортиране, ако не са добре закрепени. Чупливи, огледални повърхности, фитинги могат да бъдат повредени. Трябва да помислите кой може да демонтира големи предмети и да сглоби отново на ново място. Без опит е трудно да се справите със задачата. По-безопасно е да транспортирате шкафа с кола, като се свържете с опитен логист. Преди да планирате как да преместите шкафа с кола, трябва да подготвите мебелите за преместване.

Демонтаж на изпъкнали елементи

Опитвайки да се демонтирате и транспортирате гардероба може да доведе до пълно унищожение. Премахнете всички неща. Вложени рафтове – извадете, сгънете в отделен контейнер, може да се полагат с мека кърпа, така че да не се надраскат. Кутии – не е необходимо да се премахват, те ще осигурят на конструкцията допълнителна твърдост по време на транспортиране. Демонтаж на изпъкнали елементи, аксесоари – резета, куки, дръжки, извадете, опаковайте в балонна опаковка, поставете в кутия. Врати без вложки от огледала, стъкло – не се препоръчва да се демонтира, достатъчно е да се фиксира сигурно. Подвижни елементи – врати, кутии, закрепени с маскираща лента, канап. За да не повредите полираните повърхности, изолирайте ги с парче картон. Врати със стъклени, огледални повърхности – внимателно демонтирайте, поставете в отделна опаковка, не забравяйте да изолирате с листове от пяна пластмаса, картон, фиксирайте с моларна лента.

Транспортиране на гардероб без демонтаж

Маркиране на части, съставяне на монтажна схема – ще улесни повторното сглобяване на мебели на ново място. Самостоятелното придвижване е трудна задача, не можете да сте сигурни, че прекалено големият тежък шкаф няма да бъде повреден. Поради неправилна фиксация, случайни падания в тялото. Изходът е да се потърси помощ от опитен превозвач, който гарантира безопасността на товара, компенсира загубите в случай на повреда по пътя. Решението е оправдано, ако трябва да транспортирате елемент до 2 м. Не се препоръчва да разглобявате продукти от ПДЧ, точките на закрепване не могат да се справят с многократни манипулации, ще трябва да направите нови дупки. Малки и леки се транспортират без монтаж.
Модели, които не могат да бъдат демонтирани поради дизайнерски характеристики. Транспорт на гардероб. Преди да заредите, трябва здраво да фиксирате вратите към тялото, да изолирате външните панели с картон.

Последователност на товарене

Транспортът на мебели е важна стъпка в движението. Трудно е да изпълните задачата, ако не поръчате специален фургон за доставка предварително. Не транспортирайте шкафа в отворени ремаркета. Има риск тялото на мебелите да се повреди поради повишени нива на влага, пряка слънчева светлина, замръзване. Редки, антични предмети няма да понасят силно разклащане без подходящо закрепване, нежелателно е прахът да пада. Повдигане на тежки шкафове в фургон – ще ви трябват поне 2-3 товарачи, които използват повдигащи колани, асансьори. Последователността на товарене – първо се внасят дървените части или най-тежките, като всяка се изолира отделно с картон. Врати, задни панели – поставени отдолу, фиксирани. Рамка – презрамките са прикрепени към дъската или към специални стелажи. Огледалата, стъклените панели се зареждат последни – за предпочитане е да ги поставите по-близо до кабината, където нивото на вибрации по пътя е по-малко, те са задължително опаковани в пяна пластмаса, картон.