транспорт на животни

Особености на транспортирането на животни

При транспортиране на животни, птици, риби са необходими следните придружаващи документи. Индивидуален ветеринарен паспорт на животно с международен стандарт. Ветеринарен сертификат или сертификат от първа форма, който се издава въз основа на ветеринарния паспорт на животното. Транспорт на животни. Такъв документ показва, че животното е получило всички необходими ваксинации и е било лекувано от паразити. В същото време е важно да са изминали поне тридесет дни и не повече от единадесет месеца от последната ваксинация. Ветеринарният сертификат трябва да бъде издаден не повече от три дни преди началото на пътуването. Възможно е да ви е необходим сертификат за развъдната стойност на животното и прогнозната му стойност. Преди транспортиране животното трябва да бъде прегледано от служител на държавния ветеринарен надзор, който решава възможността за транспортиране на животното. В този случай служител на държавната ветеринарна служба трябва да постави съответния печат върху ветеринарния сертификат от първия формуляр.

Транспорт на животни

Услугите за превоз на животни стават все по-широко разпространени, тъй като собствениците предпочитат да пътуват заедно с домашните си любимци. Не е толкова лесно да се намери товарен транспорт, който бързо и ефективно да помогне за извършване на движението на животното. Освен това цената на транспорта не е определящ фактор. Всеки сайт за превоз на товари обещава да помогне за извършването на какъвто и да е транспорт, но не всеки дава пълна информация за нюансите на доставката на животни. Има конкретни въпроси относно транспортирането на животни из страната. Например, законодателството на България, позволява движението на всички видове животни, както и на птици, риби, морски животни и пчели. Но само тези, които не са източник или носител на инфекциозни болести или от територии, които са били масово заразен. Движението трябва да се извършва под контрола на държавната служба за ветеринарен надзор.

Транспорт със самолет

За да избегнете неприятности по пътя от длъжностни лица, трябва да спазвате правилата за транспортиране на животни. Клиентът на транспортни услуги често има нужда да превозва животни. Това е много специфична заповед, която изисква спазване на цялото българскои, ако е необходимо, чуждестранно законодателство. Ако пътник на самолет възнамерява да отиде на авиошоу с домашния си любимец, той трябва да получи разрешение от авиокомпанията. Съгласието на въздушния превозвач може да бъде получено, ако размерът и теглото на животното – котка, куче, птица, морско свинче и други, както и техният брой и санитарно състояние, са в допустимите граници. Те са установени от правилата на авиокомпанията. Домашният любимец на пътника трябва да е в клетка или в специално пригоден за тази цел контейнер. Който е оборудван с вентилационно устройство и надеждна брава.

Правила за превоз на животни с влак

Правилата за превоз на животни по българските железници се различават от въздушните превози. Пътник, превозващ животно и не повече от две единици, трябва да закупи билет в отделно отделение. Изключен е превозът в резервирана седалка. Животното е в затворен контейнер, чиито размери не надвишават 180 см. Ако пътник с животно пътува в чужбина, влаковият маршрут включва само онези станции, на които са разположени граничните ветеринарни пунктове. Шофирането по български магистрали в кола с любимия ви домашен любимец не е забранено. При преминаване на границата обаче трябва да се спазват определени насоки. Строго е забранено транспортирането на тропически видове животни. Те включват папагали, костенурки, маймуни, питони. Това е непълен списък. Страните от ЕС забраняват транспортирането на животно по шосе, ако то е на възраст под три месеца. Ако здравословното състояние на животното поражда съмнения на граничния пункт, то то може да бъде поставено под карантина до 6 месеца. Транспорт на животни.

Разпоредби за транспортиране

Трябва да се помни, че разпоредбите за транспортиране на животни могат да варират в зависимост от принадлежността на превозвача към определена организация. Ето защо, преди пътуването, първо трябва да разберете всички изисквания на компанията за транспортиране на животното. За да транспортирате животно през границата на България, вместо първата форма на ветеринарния сертификат, е необходимо да получите международно удостоверение от държавната служба за ветеринарен надзор. В този случай е възможно да се внасят или изнасят животни в не повече от два екземпляра. Също така е важно при транспортиране на животни през границата да се запознаете с изискванията и съответните документи на държавата, до която се транспортира животното. Консулството ще ви помогне с подробна информация за правилата, които се прилагат на територията на държавата, която ви интересува. Например в много европейски страни, като Великобритания или Исландия, животното трябва да премине шестмесечна карантина на специално определени места. А в Италия, Испания, Дания или Швеция вносът на определени видове животни е забранен.