транспорт на къщи

Начини за транспортиране на къщи по шосе

Ако планирате да преместите стара къща, тогава в този случай транспортните работници често са изправени пред два сериозни проблема. В първия случай веднъж беше извършено преструктуриране, след което не бяха направени промени в плана. Във втория, ако сградата е дървена, първо трябва да премахнете камини, печки и облицовъчни тухли. И системите за захранване и отопление трябва да бъдат демонтирани. Има и възможност за транспортиране на къщи с демонтаж. Начини за транспортиране на къщи по шосе Транспортиране на къщи с демонтаж – къщата се разглобява на компоненти и се транспортира в този вид. Всички елементи са номерирани. След доставката сградата се сглобява на ново място. С голяма площ на къщата или нестандартно оформление сградата е разделена на отделни секции, всяка от които се транспортира отделно. Транспорт на къщи.

Транспорт на къщи

Характеристики на транспорт на къщи. Разнообразни неща се транспортират в превозни средства. От пясък, дървени трупи и строителни кабини до промишлено оборудване, от домакински предмети до багери и огромни резервоари. Начини за транспортиране на къщи по шосе. Защо се транспортират къщи, това е може би един от най-редките предмети, предназначени за транспортиране, са жилищни сгради. Във вътрешната практика този вид превоз на товари практически липсва. А в чужбина е доста търсен. Сред основните причини, поради които те се преместват от едно място на друго. Опасността от свлачище или наводнение, както и местоположението на сграда по трасето на строящ се път или важно инфраструктурно съоръжение. Понякога за по-добро съхранение се пренася сграда, разположена на отдалечено място, което е с историческа стойност. Друг вариант е човек да купи сграда, която му харесва, и да я транспортира до мястото, където ще живее.

Подготовка за транспорт

Къщата се отстранява от основата и се зарежда напълно на специална платформа. На ново място той е инсталиран на подготвена основа, с предварително свързани инженерни системи. Последният вариант е най-трудният. За изпълнението му стените отвътре се изтеглят заедно с метални кабели, за да ги задържат по време на движение. След това „кутията“ се изрязва от опорите на основата. След това в основата му се правят отвори, в които се вкарват надлъжни и напречни греди. На следващия етап под гредите се поставят хидравлични преси – с тяхна помощ къщата се издига на определена височина. След това основата се демонтира, специални гумени колички се търкалят под къщата и се закрепват към влекача. Фундаментът на новото място се подготвя предварително и обикновено отнема няколко дни, за да транспортира цялата къща. Какво е по-изгодно – купуване на готова къща и преместване на друго място или изграждане на нова? Ако площта на сградата е малка, тогава покупката и транспортирането на къща ще бъдат не само по-евтини, но и много по-бързи.

Необходими разрешителни

Всички необходими разрешителни се получават от транспортна компания, специализирана в доставката на извънгабаритни товари. Неговите служители начертават маршрута и изчисляват времето, необходимо за изпълнение на поръчката, включително инсталирането на сградата на ново място. Ако къщата е голяма, може да има различни опции. Цената зависи от продължителността на доставката, сложността на маршрута, размера на сградата и нейната конфигурация. А също и върху местоположението на къщата, разстоянието на транспортиране, терена, сложността на входа и други фактори. Транспортната компания отговаря за безопасността на превозваната сграда. Устройството на нова основа, полагането на комуникации и свързването им може да се извърши от същата фирма, но срещу заплащане. Ако трябва да преместите къща, свържете се с компания с богат опит и специални превозни средства за доставка на извънгабаритни товари. Транспорт на къщи. Служители ще решат всички въпроси на професионално ниво и след няколко дни вашата сграда ще застане на ново място.