транспорт на оборудване

Производствено оборудване

Как е транспортирането на промишлено оборудване. По-рано, още по съветско време, бяха направени необходимите изчисления за това как най-добре да се транспортира оборудването. Транспорт на оборудване. Според тях не е толкова скъпо транспортирането на металорежеща машина с тегло 1 тон на разстояние от 1100 км по шосе, колкото по железопътна линия. Ако разстоянието надвишава 1100 км, тогава е по-изгодно да се транспортират такива стоки с железопътен транспорт. Независимо от това, дори железопътният транспорт се нуждае от помощта на автомобилен транспорт, защото е необходимо по някакъв начин да докарате оборудването до гарата, накрая да го приемете и да го доставите до склада. Също така трябва да се има предвид, че влаковете не се движат твърде бързо и дори няколко дни просто оборудване е загуба. Смята се, че транспортирането на производствено оборудване на разстояние 1000 км с кола ще отнеме около 2 дни, а с влак – 3-4 дни. Поради тази причина пътният транспорт е за предпочитане за много предприемачи.

Транспорт на оборудване

Транспорт на производствено оборудване. Транспортирането на промишлено оборудване е сериозен проблем за тези, които притежават това оборудване и трябва да го транспортират от място на място. Редица въпроси трябва да бъдат решени. За товарене и разтоварване често се изискват такелажни операции, но най-често оборудването е извънгабаритни товари. С него има много неприятности. Например металорежещите машини се класифицират в три категории – конвенционални (до 10 тона), големи (10-30 тона) и тежки (30-100 тона). Ако първата категория товари по някакъв начин може да бъде транспортирана сама, тогава в други случаи, дори на етапа на планиране, вече възникват трудности. Свързването със съответната компания ще ви спести много неприятности. А за цената такова решение не е толкова скъпо. Поне с всичко ще се занимават професионалисти с впечатляващ опит в тази област.

Извънгабаритно оборудване

Но тук има някои нюанси. На първо място, трябва да разберете дали товарът е извънгабаритен. Тази категория включва предмети с ширина над 2,45 м, дължина над 20 м, височина над 4 м. В случай на „извънгабаритни по тегло“ говорим за товар с тегло над 38 тона. Ако вашата техника не отговаря на нито един от горните критерии, тогава има по-малко проблеми. Но ако имате извънгабаритни товари, тогава трябва да сте готови да решавате нестандартни задачи. И така, какво трябва да се направи. Изберете подходящо превозно средство. Помислете за неговия обем и товароносимост. Най-често това са товарни полуремаркета-тралове или платформи с ниско натоварване, които нямат ограничаващи страни. В случая на първия е най-удобно да се транспортира извънгабаритна по ширина, а втората по дължина. Товароподемността е до 150 тона. Транспорт на оборудване.

Разпоредби за транспортиране на оборудване

Уверете се, че товарът е поставен правилно в кутията или платформата. За да направите това, трябва да знаете как се разпределя неговата маса. Ако теглото на всяка от осите надвишава допустимото ниво, това може да повреди автомобила. Като не се взема предвид центърът на тежестта при закрепване на товара, е възможно да се позволи на товара да се измести по време на пътуването. Това е най-вероятно да се случи, когато превозното средство спира или се завърта. И ако движението на транспорта в това положение продължи, оборудването е в състояние да пробие стените на каросерията и да падне на пътя. Спазвайте разпоредбите за транспортиране на оборудването. Това е необходимо, за да може по-късно да работи безпроблемно. Например струговете се транспортират върху легло, което впоследствие се използва за работа. Оборудването с висока прецизност е чувствително към сътресения, сътресения, силно спиране, което може да отмени най-прецизните настройки. Много е важно да подредите оборудването възможно най-правилно и да извършите транспортирането му внимателно и внимателно.