транспорт на цветя

Съвети за транспорт на цветя

Като начало не ги поливайте няколко дни, така че земята да е без влага, доколкото е възможно. Това е необходимо, за да не се повреди кореновата система. Обърнете специално внимание на тази препоръка през студения сезон. Също така, не пръскайте растенията през зимата, в противен случай може да съсипете листата. Тъй като почвата може да се разлее по време на транспортиране, опитайте се да избегнете това. Използвайте парчета картон, които са подобни по размер на саксиите и ги покрийте отгоре. Транспорт на цветя. Когато организирате транспорт, струва си да запомните, че растенията се зареждат последно в превозното средство. Транспортирането трябва да се извършва от професионален шофьор. За да не повредите товара, трябва да шофирате внимателно, плавно, бавно. Препоръчително е да обмислите предварително най-оптималния маршрут с равен път без неравности и, ако е възможно, многобройни завои.

Транспорт на цветя

За мнозина цветята са положителни емоции, които поне за миг дават чувство на радост. И ако през топлия сезон можете да им се наслаждавате почти без ограничения, то когато стане студено, ние още повече ценим това зелено чудо. Затова искате да ги поставите на перваза на прозореца през зимата, като внесете малко лято във вашата къща. Човек трябва само да влезе в магазин, пълен с екзотични растения, и ще почувствате вкусен, невероятно привлекателен аромат. И помислете – по време на транспортирането до магазина много растения вече са изпитали сериозен стрес за тях. И ако се опитате да ги транспортирате отново, без да вземете предвид важни нюанси, те просто могат да умрат. За да не страда доброто и красотата на цветята след транспортиране, следвайте няколко препоръки. Растенията могат да се сравняват с хората, защото те също се нуждаят от подготовка за пътуването.

Особености на транспортирането на цветя през зимата и лятото

Какъв вид транспорт е най-подходящ за транспортиране на цветя? Най-добрият вариант е микробус с контролирана температура. Той поддържа комфортна температура в себе си, независимо от условията на околната среда. И в горещо и студено време, нищо няма да навреди на растенията по време на транспортиране. Мнозина изпитват трудности при транспортирането на цветя през зимата, тъй като те могат просто да замръзнат. Ако превозвате малки растения, картонените кутии ще свършат работа. Трябва да поставите саксии на дъното им и да затворите кутиите плътно. Но това не е всичко. Поставете там няколко бутилки гореща вода, която ще предпази цветята от замръзване за известно време. Не забравяйте да пробиете няколко дупки в кутията, за да позволят на растенията да дишат. Направете всичко възможно, за да гарантирате, че транспортирането не отнема твърде много време. В крайна сметка кутия и бутилки с гореща вода могат да помогнат само за известно време. Като цяло не затягайте прекалено.

Особености на транспортирането на цветя през зимата и лятото

Големите и високи растения ще трябва да се транспортират по различен начин. За да създадете опора, залепете пръчките в земята и завържете стъблата на растенията за тях. Също така ги увийте с изолационен материал (например обвивка с мехурчета). Завързването му с въжета ще помогне да се направи растението по-компактно. Завързването му отстрани ще ви помогне да предотвратите повреда на крехкото дълго стъбло. През лятото има и много нюанси при транспортирането на цветя. Ако трябва да ги транспортирате в кола без контрол на температурата, при горещо време трябва да спирате и да проветрявате колата на всеки 2 часа. Транспорт на цветя. Пазете растенията далеч от пряка слънчева светлина. Когато пристигнете на ново място, залейте цветята с топла вода.

Транспортиране на цветя през зимата

В студения сезон не бързайте да ги разопаковате веднага, за да им позволите да се адаптират към стайната температура. Бъдете готови за факта, че растенията все още могат да бъдат леко повредени. Няма проблем! Премахнете засегнатите клони и листа. Не се притеснявайте, много скоро на тяхно място ще растат нови – още по-красиви и по-здрави. Ако следвате тези препоръки, движението на вашите растения ще бъде безболезнено. Транспорт на цветя. Вътрешните зелени приятели ще ви дадат страхотно настроение за дълго време. Всеки сезон има свои особености при транспортирането на растенията.