употребявана кола

Специализиран салон

Независимо от марката на автомобила и причините за продажбата, имате няколко възможности за намиране на купувачи. Употребявана кола. Можете самостоятелно да пускате реклами в Интернет и във вестници, да продавате автомобил чрез специализиран салон или да сключвате сделка съгласно схемата trade-in. Първият вариант е най-трудоемък и трудоемък. Ще трябва самостоятелно да общувате с всички заинтересовани, редовно да показвате колата си и т.н. Ако обаче времето не изтича, продажбата от ръка на ръка може да се окаже малко по-изгодна от други опции. Средно продажбата на чужди автомобили по тази схема в Москва отнема един и половина до два месеца. Вторият вариант – продажба чрез шоурум, включва сключването на сделка с купувач на употребявани автомобили.

Употребявана кола

Позволява обективно да установите оптималната цена. Също така, салонът се грижи за всички рекламни услуги за вашия автомобил, което ви спестява ненужни главоболия. Третият вариант на продажбата – схемата trade-in, включва продажбата на автомобил на дилър, който продава автомобили с подобна марка, с условието за закупуване на друг автомобил в неговия шоурум. Всъщност вие сменяте стара кола с нова, разбира се, с доплащане. Употребявана кола. Тази схема включва и закупуване на автомобил с посещение на оценител. Тук обаче трябва да бъдете внимателни и внимателни. В крайна сметка, ако салонът за употребявани автомобили се интересува от обективна оценка – колкото по-скъпо продават колата ви, толкова по-голям е процентът им от продажбите, тогава в схемата за търговия е точно обратното.

Разликата между нов и употребяван автомобил

Дилърът се интересува от събаряне на цената, тъй като по този начин разликата между нов и употребяван автомобил ще бъде по-голяма. Това означава, че печалбата на дилъра ще се увеличи. Във всеки случай, преди да зададете цена, ще бъде излишно да разгледате реклами за продажба на подобни автомобили, да използвате калкулатор на разходите за автомобили на тематични сайтове и да се консултирате с професионалисти. В същото време не забравяйте, че надценените, вместо очакваните ползи, могат да доведат до факта, че ще продавате колата за много дълго време.