хладилен транспорт

Транспортиране на домакински уреди

Транспортирането на всякакви домакински уреди изисква специални условия. В някои случаи не е трудно да транспортирате малки домакински уреди. Транспортирането на хладилника обаче обикновено не може да стане без помощта на опитни специалисти. Работата е там, че производителите на хладилно оборудване настояват, че техните продукти могат да се транспортират само в едно положение – стоящи. И ако вземем предвид и размерите на тези домакински уреди, тогава можем да стигнем до извода, че в този случай е невъзможно да се направи без специално оборудване. Хладилникът, макар да изглежда на пръв поглед, е неуязвим, но все пак има слаба страна. Това е хладилник. Хладилен транспорт. Именно поради конструктивните характеристики на този елемент, хладилникът може да се транспортира само в изправено положение. Ако по някаква причина трябва да преместите хладилника на друго място, тогава трябва да подходите.

Хладилен транспорт

Първо, трябва правилно да опаковате устройството, за да се подготвите за изпращане. По принцип целият процес на доставка на товари зависи от това колко правилно ще бъде организиран този процес. Първо, трябва да изключите устройството от мрежата, ако е работило. След това е необходимо да изпразните хладилника, като разтоварите цялата храна от всички камери от него. В допълнение към продуктите си струва да премахнете и всички рафтове, прегради и чекмеджета, ако има такива. След това си струва да се размрази хладилното оборудване, след което всички стени трябва да се избършат добре със суха кърпа. Само след като изпълните тези стъпки, можете да започнете да опаковате самото устройство. Разбира се, едва ли някой пази оригиналната опаковка, в която някога е бил закупен хладилникът. Следователно ще трябва да използвате подръчните материали. Всички рафтове и чекмеджета, които са извадени от хладилника, трябва да бъдат опаковани отделно.

Подготвителен етап

Всички врати трябва да се заключват много добре в затворено положение. За да направите това, всяка врата е фиксирана на поне две места. Като правило за тези цели се използва или широка лента, или въже. Особено внимание трябва да се обърне на опаковката на компресора. Няма да е излишно да го поправите допълнително. За да не се повреди тялото на устройството, то трябва да бъде покрито с полистирол или картон. Опаковъчният материал трябва да бъде здраво закрепен с лента или здраво въже. Всички производители на хладилно оборудване посочват в техническата документация, че устройството трябва да се транспортира само в хоризонтално положение. Хладилен транспорт. Тялото на устройството трябва да е добре фиксирано. Много е добре, когато тялото на камиона, което ще се използва за доставяне на хладилника, е по-високо от височината на транспортираното устройство. Ако случаят не е такъв, все пак е разрешено транспортирането на хладилника под лек наклон. Но в същото време тялото на устройството трябва да бъде здраво фиксирано.

Как да транспортирам

За да поставите хладилника правилно в тялото, първо си струва да определите къде е тръбата, която доставя фреон към компресорното оборудване на устройството. Това е предпоставка, която е важно да се спазва, за да не се навреди на охладителната система. Тръбите, през които се доставя фреон, могат да бъдат разположени както от едната, така и от двете страни. Ако фреоновата тръба е разположена от едната страна, тогава хладилникът трябва да бъде поставен от противоположната страна. Но ако тръбите са разположени от двете страни, тук всичко е по-сложно. За да се разположи правилно такъв хладилник, е необходимо внимателно да се проучи техническата документация. Можете да поставите хладилника вертикално, когато размерите на автомобила го позволяват. Във всеки случай, независимо как се транспортира хладилникът, ще е необходимо хладилникът да бъде добре закрепен с надеждни колани. За да се избегнат вибрации, под дъното на устройството се поставя картон или плат. Ако не е възможно да се транспортира хладилникът вертикално, тогава е разрешено транспортирането на устройството под лек наклон, докато наклонът трябва да бъде не повече от 40 градуса, а самото устройство трябва да бъде здраво фиксирано.