шофиране по магистрала

Градското шофиране

Много шофьори вярват, че шофирането по крайградска магистрала е много по-лесно и безопасно от градското шофиране между другото. Затова много хора предпочитат да получат първите си шофьорски умения извън града. Вероятно не си струва да опровергаем напълно това мнение от друга страна, това е вярно само отчасти. Когато шофирате дълго време по селски път с висока скорост, може да изпитате състояние на така наречената монотонност. Което води до значително намаляване на вниманието. Шофиране по магистрала. В най-лошия случай това може да предизвика много опасно явление, неофициално наречено сън с отворени очи изглежда. Шофьорът кара кола, но всъщност той почти не възприема случващото се, въпреки че очите му са отворени. Това състояние е почти същото като заспиването по време на шофиране.

Шофиране по магистрала

Шофиране по магистрала. Сънят с отворени очи обаче е особено опасен, защото се появява внезапно и е почти неконтролируем. Ето защо, щом започнете да разбирате, че навлизате в такова състояние и започнете да се изключвате – спрете спешно и си починете достатъчно е да подремнете за 20-30 минути. Шофиране по магистрала. Между другото, един от сигурните симптоми, че монотонното движение много ви е уморило и скоро ще заспите, е появата на халюцинации. По-специално, поради стоящ автобус или камион, пешеходецът може да изтича по пътя по всяко време. Обърнете внимание на разликата между долната част на неподвижното превозно средство и пътното платно – понякога можете да видите сянката на минувач или неговия крак там, което ще бъде сигнал за предприемане на подходящи предпазни мерки. Можете да очаквате неприятности и от пешеходци, които вървят близо до пътното платно – например по самия край на тротоара или по бордюра.

Първо, човек може просто да се спъне и да падне на пътното платно. На второ място, той може да започне да пресича пътя по всяко време. На трето място, той може да се окаже с увредено зрение или слух, без да знае, че може да е в опасност. На магистралата, когато се придвижвате с други превозни средства в условия на лоша видимост, опитайте да останете възможно най-близо до десния край на пътното платно. Факт е, че идващото превозно средство може да превозва зле маркиран и следователно почти невидим обемен товар, стърчащ далеч отстрани. Ако превозно средство се движи към вас с включен един фар, не забравяйте, че това може да бъде не само мотоциклет, но и кола, в която един фар просто не работи. Ако шофирате монотонно по високоскоростна лента, от време на време поглеждайте скоростомера факт е, че когато шофирате така, човек е склонен да подценява реалната скорост на движение.