шофиране по черен път

Кални пътища

Черен път е път, който не е подсилен по никакъв начин и се състои изключително от естествена почва. В случай, че пътното платно е допълнително укрепено с чакъл или пясък. Тогава към името на такъв път се добавя определението подобрен. Шофиране по черен път. Но тъй като по-голямата част от черните пътища на нашата благословена черна земя се състои изключително от пръст и глина. Които при определени обстоятелства се превръщат в откровена кал. Тогава в нашия виртуален урок ще направим без префикса подобрен. Черен път е много двусмислен. Тъй като поведението му се определя от много фактори. Като например състава на почвата. Сезона или климатичните характеристики на региона. Ако при горещо време на сухи черни пътища автомобилът се държи много по-добре.

Шофиране по черен път

Но през есента или пролетта влагата унищожава пътищата, шофирането по което се превръща в много популярна борба в калта зад океана. Шофиране по черен път. Областите с дълбок пясък по неасфалтирани пътища са особено опасни. Пясъкът от въртенето на колелата се раздели и осигури сериозна устойчивост на движение. Това се отнася за сухите пясъчни области. Мокрият пясък е по-плътен. Поради което държи колата много по-добре. Не очаквайте обаче, че това ще продължи твърде дълго дълбокият пясък може просто да засмуче колелата на автомобил, който стои неподвижно. Мокър черен път е дамата, която идва на гости. Когато никой не я чака. Всички проблеми започват с обувките на автомобила мокра глина или пръст се залепват за колелата. Запушват протектора, като по този начин нарушават сцеплението на колелата с пътната настилка.

Търкаляне в коловоз

Ако има писта, най-добре е да тръгнете по нея, защото на това място пътят е навит. Струва си обаче да се откаже от идеята за търкаляне в коловоз, ако тя е много дълбока. Ако все пак поемете риска, тогава има голяма вероятност колата ви да падне по корем. Като огромен и несръчен кит, измит на брега. В случай, че попаднете на особено трудни места. По-добре потърсете дъски, пръчки, клони или камъни, които можете да поставите под колелата. Ако се плъзгате, надявайки се, че това ще помогне на колата ви да излезе от беда. Тогава в крайна сметка ще постигнете единственото – прекомерен разход на гориво.