шофьор на камион

Шофьор на камион

Няма да е излишно да попитате предварително колегите си шофьори за това къде е по-добре да заредите колата по пътя, да спрете за през нощта, да обядвате, кои са опасните участъци по маршрута. Шофьор на камион. Отбележете всички тези точки за себе си, така че по-късно да няма изненади. Преходите от магистрала към магистрала и изходи от автобани са много важни точки от маршрута. Съберете и запазете колкото се може повече информация за тези места. Понякога знакът може да показва местоположението, от което не се нуждаете, но точката, разположена малко по-близо трябва да сте свободни да се ориентирате в тази ситуация. Проблемът е, че много коловози са изградени по такъв начин, че след преминаването на завоя, ще бъде възможно да се обърнете само след десетки допълнителни километри. По-добре е да не допускате подобни грешки.

Шофьор на камион

Не забравяйте да се настроите на вълната, на която вашите другари в професията общуват. Шофьор на камион. Така че винаги можете да разберете предварително за ремонт на пътища, задръствания или произшествия и следователно да получите време за маневриране и да вземете решение за промяна в маршрута. Мобилният телефон е най-удобното нещо, но само когато е функционален и зареден. В случай на повреда, не забравяйте да имате резервно евтино устройство и резервна SIM карта със себе си. Не забравяйте за роуминга: задайте тарифа на картата си, която да използва парите ви възможно най-внимателно. Преди пътя никога не можете да кажете какво точно се изисква по пътя. Минималният набор от консумативи и инструменти включва най-малко две резервни колела, крик, стартерна жица, резервен ангренажен ремък, свещи, двигателно масло, течност за миене и антифриз, спирачна течност.

Електронен път

По-добре е да държите пари на пътя на картата, с изключение на малка сума, в случай че на това място не се приемат карти за плащане. Документите за превозното средство и товара не трябва да се оставят в кабината на камиона. По-добре поставете всички документи във водоустойчива папка и ги запазете при себе си. За да сте на сигурно място, сканирайте по електронен път документите си и ги запишете на флаш карта. Ще ви бъде полезен, ако е необходимо. Вземете със себе си няколко найлонови торбички за боклук можете да ги използвате, за да сгънете замърсените си дрехи, ако е необходимо, докато имате възможност да ги изперете.