щети на товара

Неспазване на условията за превоз на товари

Това е доста често срещана причина за щети на товара. Щети на товара. Безопасността на транзитните стоки се влияе от температурата, нивото на влажност и други параметри. Те могат да развалят много видове товари. Ето защо е важно да се съобразите с условията за превоз и да изберете правилния тип превозно средство. Например дълбоко замразените стоки сладолед, раци, замразено месо трябва да се транспортират само в работещи хладилници . Препоръчително е да транспортирате много продукти в изолирани микробуси. Важно е превозвачът да избере правилния камион, който най-добре отговаря на условията за превоз на определен товар. Както можете да видите, товарът може да бъде повреден или частично повреден по време на транспортиране. Поради въздействието на природни фактори, пропуски на персонала. Възникване на непредвидени ситуации или в резултат на едновременното въздействие на всички тези причини.

Щети на товара

Основните причини за щети на товара по време на транспортирането му. Уви, по време на транспортирането на товара могат да възникнат непредвидени ситуации, които да доведат до повреда и повреда на товара. В резултат на това той може да загуби представянето си и просто да стане неизползваем. Различни фактори могат да бъдат виновни. Нека разгледаме основните причини за щети и щети на товара. Условията за превоз на различни товари са описани подробно в Правилата за автомобилен превоз на товари. За да сведете до минимум възможните проблеми, които ще доведат до повреда на товара. Ви съветваме да си сътрудничите само с надеждни транспортни компании. В случай на инцидент може да възникне повреда не само на товара, но и на самото превозно средство. И доста значимо. В този случай причинената вреда ще бъде компенсирана от виновния или застрахователната компания.

Механични повреди

Някои хамали се отнасят небрежно към задълженията си и не знаят как точно да боравят със стоките. Те могат да хвърлят товар, да го влачат по земята и т.н. Това води до удари и деформация. Ако товарът не е закрепен в каросерията на автомобила, той може да се движи от страна на страна по време на шофиране и да удря страни или стени на каросерията. В този случай е важно да проверите здравината на опаковката и контейнерите и да закрепите добре товара в кабината. Като го свържете, ако е необходимо, със специални каишки. Товарачите трябва внимателно да извършват операции по товарене и разтоварване. Много видове товари трябва да бъдат защитени от атмосферни валежи дъжд, сняг, градушка. В този случай е важно да се използват автомобили с нов висококачествен сенник, който няма пролуки и пукнатини. Или превозвайте стоки с изцяло метални микробуси. Количеството на товара може да намалее поради естествени причини. Това явление се нарича естествена загуба на стоки. Съществуват специални норми на естествена загуба за различните видове стоки по време на тяхното транспортиране, съхранение и обработка.