kia Optima

Изпълнение и качество на покритието

С пускането на модел като Kia Optima, южнокорейската компания KIA Motors принуди много от акулите в автомобилния бизнес да стигнат до дъното. Optima е един от най-големите седани в Kia. Kia Optima. Неговият дизайн, изпълнение и качество на покритието заслужават най-високата оценка!Корейският автомобил е представен на световната общност през 2010 година. И веднага се превърна в хит в САЩ и Корея. За да не създава шестмесечни линии, компанията реши да достави Kia Optima на българия едва през 2011 година. Родната общественост прие новата Kia Optima, както се казва, с гръм и трясък. Все пак би! Луксозен и огромен седан, пълнен с най-модерна електроника, се предлага на купувача на относително достъпна цена. Основните конкуренти на Optima са Nissan Teana, Ford Mondeo, Honda Accord и Toyota Camry, която е популярна по нашите пътища.

Kia Optima

В сравнение, например с Camry, Optima е по-голяма както по дължина, така и по ширина, а освен това може да се похвали с много по-голямо междуосие от японците. Но дори това не е най-важното! Основното нещо е модерен, оригинален и луксозен дизайн! Можем да кажем с пълна увереност, че корейският седан ще изглежда модерно още дълги години и ще изуми мнозина със своята красота. Kia Optima. Всеки негов ред те кара да се обърнеш и да се възхищаваш. Между другото, той е президент на KIA Motors. Всичко в салона на Optima е на ниво. Най-добрите версии имат система за влизане без ключ, така че трябва да имате марков ключодържател в джоба си, за да отворите вратата на водача. Воланът, приятен на допир, е направен в доста компетентна форма – не голяма и не малка.

Аудио система

Както се казва, точно както трябва! Върти се много лесно, но в същото време има отлична обратна връзка и информационно съдържание. Регулируеми както по височина, така и по обхват. На самия волан има бутони за управление на аудио системата, круиз и контрол на климата, телефонна комуникация и Bluetooth. Предните седалки са добре оформени и удобни. Намирайки се в тях, можете лесно да преодолеете много стотици километри без прекъсване. Седалките имат отлично отопление, което е особено оценено от българските шофьори през суровата зима. Тахометърът, скоростомерът, манометърът са разположени отделно един от друг в три дълбоки кладенци. В скъпите версии на седана, вместо стрелки, работи системата SuperVision, която емулира реални мащаби и движение на стрелките. Централният панел на Kia Optima изглежда казва, че собственикът в тази кола е водачът. Тя е обърната наляво на лека степен.

Навигационната система

В него се намира сензорен екран с висока разделителна способност, който показва показанията на камерата за паркиране или навигационната система. Радиото е настроено на същия екран. Заслужава да се спомене отделно музиката – тя е истински подарък за меломаните. Корейският автомобил използва аудио системата Infinity, за да достави кристално чист звук на любимите ви песни. В допълнение, Optima има специални жакове за свързване на USB устройство или всяко устройство на Apple за възпроизвеждане на музика. Пътниците отзад ще оценят междуосието на автомобила. Тук е не просто просторно, а много просторно! Хвърляйки единия крак върху другия, все още има достатъчно място за предните седалки! Освен това облегалката на задната седалка може лесно да се трансформира в подлакътник с държачи за чаши, което е особено ценено при дълги пътувания. Между другото, когато отивате на пътуване, не е нужно да се притеснявате, че в багажника няма достатъчно място.